Matematik
tangentligning
11. september 2007 af
mikeh (Slettet)
BEstem en ligning fro tangenten til grafen f i punktet P4,f(4)), når f(x)=x+2sqr(x)
fatter ikk lige opgaven? nogen der kan hjælpe ?
fatter ikk lige opgaven? nogen der kan hjælpe ?
Svar #1
11. september 2007 af ibibib (Slettet)
xo=4 og f(xo)=4+2sqrt(4)=8.
Bestem selv f '(xo) og sæt ind i tangentens ligning.
Bestem selv f '(xo) og sæt ind i tangentens ligning.
Svar #2
11. september 2007 af mikeh (Slettet)
tangentens ligning er det f(x)=x+2sqr(x)
så jeg starter med at differentiere 4+2sqrt(4)!
når jeg har differentieret det, hvad gør jeg så?
så jeg starter med at differentiere 4+2sqrt(4)!
når jeg har differentieret det, hvad gør jeg så?
Svar #3
11. september 2007 af ibibib (Slettet)
Nej, tangentens lugning er
y = f(xo)+f '(xo)·(x-xo).
Bestem først f '(x) og derefter f '(4).
Nu kender du xo, f(xo) og f '(xo) og kan sætte ind i tangentens ligning.
y = f(xo)+f '(xo)·(x-xo).
Bestem først f '(x) og derefter f '(4).
Nu kender du xo, f(xo) og f '(xo) og kan sætte ind i tangentens ligning.
Skriv et svar til: tangentligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
