Matematik
hjælp det haster
11. september 2007 af
jamila20 (Slettet)
hey så er jeg på den igen igen...
denne gang handler det om at jeg skal benytte den angivne substitution til at bestemme de to opgave ;
inegraltegn (1/x*ln(x))dx, t=in(x)
integraltegn(x/x^2+4)dx, t=x^2+4
HVORDAN LØSER JEG DE TO OPGAVER jeg kan bare ikke få det til at gå op har prøvet at løse det i 2 t men får forkert altid!!!!!
denne gang handler det om at jeg skal benytte den angivne substitution til at bestemme de to opgave ;
inegraltegn (1/x*ln(x))dx, t=in(x)
integraltegn(x/x^2+4)dx, t=x^2+4
HVORDAN LØSER JEG DE TO OPGAVER jeg kan bare ikke få det til at gå op har prøvet at løse det i 2 t men får forkert altid!!!!!
Svar #1
11. september 2007 af ibibib (Slettet)
t=ln(x)
dt/dx=1/x <=> xdt=dx
S 1/x·ln(x)dx = S 1/x·t·xdt = S tdt = ½t² = ½ln(x)²
dt/dx=1/x <=> xdt=dx
S 1/x·ln(x)dx = S 1/x·t·xdt = S tdt = ½t² = ½ln(x)²
Svar #3
11. september 2007 af jamila20 (Slettet)
hvordan skal den anden løses så for jeg kan heler ikke få den til at gå op
Svar #4
11. september 2007 af ibibib (Slettet)
På samme måde:
Bestem først dt/dx.
Isoler derefter dx.
Indsæt (her skal du håbe at x-erne kan forkortes væk).
Bestem en stamfunktion.
Bestem først dt/dx.
Isoler derefter dx.
Indsæt (her skal du håbe at x-erne kan forkortes væk).
Bestem en stamfunktion.
Skriv et svar til: hjælp det haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
