Matematik
Afstand mellem to funktioner
15. maj 2004 af
Araja (Slettet)
Jeg er i gang med årets IT-projekt og er kommet i problemer i opgave f) se: http://vtg.dk/it_mat/opgave-b/opgave-b-opgave.html
Jeg kender funktionsforskrifterne for begge de to funktioner, og jeg har beregnet alle mål på figur f2.
Det jeg ikke kan finde ud af er, hvad jeg skal gøre for at finde koordinaterne til z1 og z2, ud fra de oplysninger jeg har/ ikke har?
Jeg kender funktionsforskrifterne for begge de to funktioner, og jeg har beregnet alle mål på figur f2.
Det jeg ikke kan finde ud af er, hvad jeg skal gøre for at finde koordinaterne til z1 og z2, ud fra de oplysninger jeg har/ ikke har?
Svar #1
15. maj 2004 af Blå Smølf (Slettet)
PLEASE HJÆLP!!!...jeg skal til at lave den samme opgave og er fuldstændig lost.
Svar #3
16. maj 2004 af Araja (Slettet)
Ja det liniestykke har vi:
f(x)= 2,359x - 144,172
Vi er også kommet videre derfra.. Vi har nu fundet forskriften for en funktion som går parallelt med AB gennem punktet z1 (forskudt ad y-aksen til z1): f(x)= 2,359x+47,926
Denne funktionsforskrift skal vist gerne sættes lig forskriften for cirklen DG? men hvordan gøres dette, forskriften for cirklen ser således ud: f(x)= (x+1051,975)^2+(y-144,876)^2=1142,4^2...
f(x)= 2,359x - 144,172
Vi er også kommet videre derfra.. Vi har nu fundet forskriften for en funktion som går parallelt med AB gennem punktet z1 (forskudt ad y-aksen til z1): f(x)= 2,359x+47,926
Denne funktionsforskrift skal vist gerne sættes lig forskriften for cirklen DG? men hvordan gøres dette, forskriften for cirklen ser således ud: f(x)= (x+1051,975)^2+(y-144,876)^2=1142,4^2...
Svar #4
17. maj 2004 af sigmund (Slettet)
Du kan finde skæringspunktet ved at sætte y=2,359*x+47,926 ind for y i cirklens ligning, og løse denne mht. x. Der er to løsninger, men kun den ene kan bruges. Denne sætter i så ind for x i cirklens ligning, og løser den mht. y. I får også her to løsninger, men kun den ene kan bruges. Det vil I indse hvis i tegner cirklen og linjen i et k-system.
Da I så har koordinaterne til Z[1] skulle det være muligt, rimelig nemt at finde koordinaterne til Z[2]. I kan bruge figur f2 til hjælp, hvor I finder vinkel v ud fra linjen AB's hældning.
Da I så har koordinaterne til Z[1] skulle det være muligt, rimelig nemt at finde koordinaterne til Z[2]. I kan bruge figur f2 til hjælp, hvor I finder vinkel v ud fra linjen AB's hældning.
Skriv et svar til: Afstand mellem to funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
