Kemi
Koncentration af OH- i filtrat
11. september 2007 af
Pelle89 (Slettet)
opgaven lyder 50 mL 0,00820M MgCl_2 blandes med 50,0mL NaOH
bundefaldet frafiltreres, og den aktuelle koncentration af Mg^2+ i filtratet bestemmes toæ 0,00178 M
A) hvad er den aktuelle koncentration af OH^-
b) beregn den formelle koncentration af den oprindelige NaOH- opløsning
håber i kan hjælpe
bundefaldet frafiltreres, og den aktuelle koncentration af Mg^2+ i filtratet bestemmes toæ 0,00178 M
A) hvad er den aktuelle koncentration af OH^-
b) beregn den formelle koncentration af den oprindelige NaOH- opløsning
håber i kan hjælpe
Svar #1
11. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Efter sammenblanding har du 100 ml i alt. Før reaktionen indtræder er [Mg]=0,0082/2 (du fortynder jo til de dobbelte volumen) og efter reaktion er [Mg] = 0,00178.
Beregn nu, hvor meget Mg, der er fjernet.
Hvis du slår opløselighedsproduktet for Mg(OH)2 kan du nu finde [OH-]
For hver gang, du fjerne en Mg fjerner du 2 OH-. Du skal derfor nu beregne den samlede mængde OH- og beregne koncentrationen i de 50 ml NaOH du tilsatte.
Beregn nu, hvor meget Mg, der er fjernet.
Hvis du slår opløselighedsproduktet for Mg(OH)2 kan du nu finde [OH-]
For hver gang, du fjerne en Mg fjerner du 2 OH-. Du skal derfor nu beregne den samlede mængde OH- og beregne koncentrationen i de 50 ml NaOH du tilsatte.
Svar #3
11. september 2007 af Pelle89 (Slettet)
vil det sige at du tager [OH^-]=square(K0/0,0041-0,00178) ?? det giver en koncetration på 7,2*10^5M
Svar #7
27. november 2015 af Kemifjols (Slettet)
Forstår ikke, hvordan man findet den aktulle koncentration af OH-
Skriv et svar til: Koncentration af OH- i filtrat
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
