Matematik

5.001

12. september 2007 af bllcrp88 (Slettet)
hej .. endnu en opgave der driller mig idag :S .. håber der er nogle der kan hjælpe mig lidt..

tabbellen viser sammenhørende værdier af trykket P, målt i Pa, og temperaturen t målt i grader C.

a) bestem forskrift for g..

jeg har så taget disse værdier ind på CAS og fundet følgende forskrift : G= 0,829x+226,75


Sammenhængen mellem temperaturen t, målt i grader C, og temperaturen F, målt i grader fahrenheit er givet ved : F=1,8 *t+32

B) Bestem et udtryk for trykket som funktion af temperaturen målt i grader fahrenheit,

- jeg ved ikke helt hvordan jeg skal læse den men er det ik bare at indsætte den ovenstående forskrift med F.

så jeg får : F(g)= 1,8 *t+32^0,829x+226,75 ????????

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2007 af peter lind

Nej. Du skal løse ligningen med hensyn til t og derefter sætte det udtryk ind på x plads. Jeg går ud fra at x står for temperaturen.

Svar #2
12. september 2007 af bllcrp88 (Slettet)

okay.. men hvordan løser jeg så ligningen med hensyn til t .. ret forvirret lige nu

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2007 af peter lind

F=1,8*t+32 <-> 1,8*t = F-32 <-> t=(F-32)/1,8

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. oktober 2009 af Rikkezen92 (Slettet)

Jeg følger lige med på sidelinjen (:
Når man så har værdien for t, hvad gør man så, hvis det skal være som funktion af temperaturen?
Vil det f.eks. sige:
 

G= 0,829(t)+226,75 <=> G= 0,829((F-32)/1,8)+226,75

??


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. oktober 2009 af Rikkezen92 (Slettet)

Eller, er det:
P(t) = 0,829(1,8*t+32)+226,75

Så er det jo trykket, udtrykt som funktion af tiden?
Eller er jeg helt på Lars tyndskids mark?


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. oktober 2009 af peter lind

Der er ikke tale om tid men om temperatur. t står for temperaturen i grad celsius og F for temperaturen i grad Farenheit. Ligningen i #3 er formlen mellem de 2 temperaturen. Sætter du det ind i den oprindelig formel, som du korrekt gør i #4, får du trykket som funktion af temperaturen målt i grad Farenheit.


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. oktober 2009 af Rikkezen92 (Slettet)

Mange tak for svar (:
 


Skriv et svar til: 5.001

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.