Kemi
Rydberg-ligningen
13. september 2007 af
The nørd (Slettet)
Hej så kommer jeg lige med et spørgsmål til
For Li^(2+)-ionen svarer overgangen mellem de to laveste engerginivaeuer til elektronmagnetisk stråling af bølgelængde 135 Å
og så er spørgsmålet beregn heraf konstanten k i Rydberg-ligningen
v=K*[(1/n(i))^2 - (1/n(j))2]
nogen der har et godt bud? :)
og lige et bonus spørgsmål :)
hvor mange fotoner producere laseren pr. sekund, når E(foton) = 1,88*10^-20 og bølgelængeden er 10,6*10^-6 m
og strålingseffekten er 1 watt
ps. de to spørgsmål er ikke sammenhængende!
Tak på forhånd
For Li^(2+)-ionen svarer overgangen mellem de to laveste engerginivaeuer til elektronmagnetisk stråling af bølgelængde 135 Å
og så er spørgsmålet beregn heraf konstanten k i Rydberg-ligningen
v=K*[(1/n(i))^2 - (1/n(j))2]
nogen der har et godt bud? :)
og lige et bonus spørgsmål :)
hvor mange fotoner producere laseren pr. sekund, når E(foton) = 1,88*10^-20 og bølgelængeden er 10,6*10^-6 m
og strålingseffekten er 1 watt
ps. de to spørgsmål er ikke sammenhængende!
Tak på forhånd
Skriv et svar til: Rydberg-ligningen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
