Matematik
Stamfunktion til sinx*2x
13. september 2007 af
Katrine1912 (Slettet)
Hej
er i tvivl om hvad stamfunktionen til ovenstående funktion bliver!
Mener den bliver -cosx*x^2, men kan ikke få opgve til at give det rigtige så derfor er jeg i tvivl!
er i tvivl om hvad stamfunktionen til ovenstående funktion bliver!
Mener den bliver -cosx*x^2, men kan ikke få opgve til at give det rigtige så derfor er jeg i tvivl!
Svar #1
13. september 2007 af Benjamin. (Slettet)
Sæt f(x) = 2x og g(x) = sin(x)
Brug partiel integration:
S(f(x)·g(x))dx = f(x)·G(x) - S(f´(x)·G(x))dx
Brug partiel integration:
S(f(x)·g(x))dx = f(x)·G(x) - S(f´(x)·G(x))dx
Svar #2
13. september 2007 af Katrine1912 (Slettet)
ok, men opgaven lyder at man skal finde integralet til x^2cosx, så allerede der brugger jeg partiel integration! Det er så det andet led jeg har forsøgt at finde stamfunktionen til ovenover, men man kan altså godt bruge det 2 gange i opgaven?
Skriv et svar til: Stamfunktion til sinx*2x
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
