Matematik
differentialregning...ARGHH
15. maj 2004 af
molly (Slettet)
Hej
Jeg er virkelig så dum til at difference, håber nogen vil hjælpe mig med og passere denne dumme vej jeg går i :D
jeg kan nemlig kun difference noget der ligner 2x^2+3x-3
Men hvis det er som det jeg nævner nu, kan jeg bare ikke find ud af det:
1) f(x)=(x^3+7)e^x
den blev: f´(x)=(x^3+3x^2+7)*e^x
Hvorfor?? hvorfor ikke bare: (3x^2)e^x
2) f(x)=x^4+x*e^x
f´(x)= (x+1)*e^x+4x^3
Hvordan blev det det??????????????
Håber i gider hjælp mig.. jeg vil så gerne kunne differencere... :.0(
Jeg er virkelig så dum til at difference, håber nogen vil hjælpe mig med og passere denne dumme vej jeg går i :D
jeg kan nemlig kun difference noget der ligner 2x^2+3x-3
Men hvis det er som det jeg nævner nu, kan jeg bare ikke find ud af det:
1) f(x)=(x^3+7)e^x
den blev: f´(x)=(x^3+3x^2+7)*e^x
Hvorfor?? hvorfor ikke bare: (3x^2)e^x
2) f(x)=x^4+x*e^x
f´(x)= (x+1)*e^x+4x^3
Hvordan blev det det??????????????
Håber i gider hjælp mig.. jeg vil så gerne kunne differencere... :.0(
Svar #1
15. maj 2004 af sigmund (Slettet)
ad 1) Her bruger du produktregelen (f*g)'=f'*g+g'*f.
ad 2) Her bruger du også produktregelen på andet led.
ad 2) Her bruger du også produktregelen på andet led.
Skriv et svar til: differentialregning...ARGHH
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
