Matematik

differentialligning

13. september 2007 af Kirsty (Slettet)
Hej, jeg sidder med en opgave som jeg ikke rigtig ved hvordan jeg skal få lavet, jeg er faktisk temmelig meget på bar bund, så jeg ville sætte stor pris på lidt hjælp.

En funktion f(x) er bestemt ved:

f(x) = e^3x - e^-3x

Gør rede for at f er løsning til differentialligningen:

y´´ = 9y

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

du skal bare mdifferentiere din f(x) of sætte f''(x) ind i den nederste, du skal ikke løse den,
altså f'=
f''= der så sættes ind, så ser du om det er en løsning.

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2007 af mathon


y = f(x) = e^(3x) - e^(-3x)

y' = 3e^(3x) + 3e^(-3x)

y'' = 3*3*e^(3x) + 3*(-3)e^(-3x) = 9e^(3x) - 9e^(-3x) = 9(e^(3x)-e^(-3x)) = 9*y


konklusion:

y'' = 9y


Skriv et svar til: differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.