Matematik
integrere x*ln(x²)?
13. september 2007 af
mathjælp (Slettet)
Jeg skal integrere x*ln(x²).
Jeg kan løse den ved at bruge både subs og partiel (tror jeg), men er der ikke nogen lettere måde at gøre det på?
Jeg kan løse den ved at bruge både subs og partiel (tror jeg), men er der ikke nogen lettere måde at gøre det på?
Svar #1
13. september 2007 af Benjamin. (Slettet)
Substituér t = x² => dt/dx = 2x <=> dt = 2dx <=> dx = (1/2)dt...
Det er vist det nemmeste.
Det er vist det nemmeste.
Svar #4
13. september 2007 af mathjælp (Slettet)
Jeg er med nu! Får den til ½(x²*ln(x²)-x²)... tusind tak for hjælpen!
Svar #5
14. september 2007 af Benjamin. (Slettet)
#2 Jo, det har du ret i. Jeg sidder bare og sover lidt. Det er selvfølgelig:
t = x² => dt/dx = 2x <=> dt = 2xdx <=> dx = 1/(2x)dt...
t = x² => dt/dx = 2x <=> dt = 2xdx <=> dx = 1/(2x)dt...
Skriv et svar til: integrere x*ln(x²)?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
