Matematik
differentialligning..
14. september 2007 af
trudifrudi (Slettet)
i en model for rygtespredning inden for en gruppe på 500 personer er antallet af personer y der har hørt et bestemt rygte en funktion af tiden t. Der gælder at den hastighed hvormed y vokser er proportional med produktet af y og det antal personer der ikke har hørt rygtet.
Proportionalitetsfaktoren er 0,0014 når tiden t måles i døgn
opstil en differentialligning som y må opfylde.
bliver det så y´(t) = k*(y-500)
eller?
med hvilken hastighed vokser y på det tidspunkt hvor 125 personer i gruppen har hørt rygtet?
denne opg kan jeg ikke finde ud af..
Proportionalitetsfaktoren er 0,0014 når tiden t måles i døgn
opstil en differentialligning som y må opfylde.
bliver det så y´(t) = k*(y-500)
eller?
med hvilken hastighed vokser y på det tidspunkt hvor 125 personer i gruppen har hørt rygtet?
denne opg kan jeg ikke finde ud af..
Svar #2
14. september 2007 af sheaf (Slettet)
"med hvilken hastighed vokser y på det tidspunkt hvor 125 personer i gruppen har hørt rygtet? "
Plug and play med y=125 i differentialligningen oplyst i #1.
Plug and play med y=125 i differentialligningen oplyst i #1.
Skriv et svar til: differentialligning..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
