Matematik

definationsmængden

14. september 2007 af rosiette (Slettet)
vi har en funktion

f(x) = sqt(4-2x)

jeg skal så udregne funktionsværdien f(0)
x har jeg så fået til 2 vha solve

så står der jeg skal bestemme definationsmængden

er det så dm= -2, +2

eller?

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2007 af ibibib (Slettet)

Nej.
Du kan ikke tage kvadratroden af negative tal. Derfor skal 4-2x>0 og det betyder at x<2.

Svar #2
14. september 2007 af rosiette (Slettet)

nå ja...tak :-)

Svar #3
15. september 2007 af rosiette (Slettet)

jeg har lige en til så

f(x)= 1/^3x-7

x får jeg til 2, 33333

hvordan bliver definationsmængden så

er det uendelig til 2,33333?

Svar #4
15. september 2007 af rosiette (Slettet)

håv

f(x)= 1/^3x-7 er ikke rigtigt de skal stå 1/3x-7

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2007 af ibibib (Slettet)

Du kan ikke dividere med 0, derfor må nævneren ikke være 0.
3x-7=0 <=> x=2,3333.
Definitionsmængden er derfor alle andre tal end 2,3333.

Svar #6
15. september 2007 af rosiette (Slettet)

oki tak ibibib :-)

Skriv et svar til: definationsmængden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.