Kemi
Forbrændingsenthalpi
15. september 2007 af
Kvika (Slettet)
Hvordan griber jeg denne opgave an?
Beregn forbrændingsenthalpien for følgende forbrænding ud fra bindingenthalpierne.
C2H5OH(l)+3(O2)(g)->2(CO2)(g)+3(H2O)(g)
Det jeg havde tænk,var at ethanol først skal varmes op og dernæst overgå på gasform. Det ville jeg gøre ved hjælp af specifik varmekapacitet for ethanol(l) og dernæst bruge fordampningsvarmen.
Dernærst ville jeg bruge se på antallet og typen af bindinger, der brydes.
jeg får her:
5(C-H)+1(C-C)+1(O-H)+1(O-H)+3(O=O)
Derefter ville jeg se på antallet og typen af bindinger der dannes:
4(C=O)+6(O-H)=negativt tal, idet bindingerne dannes
Dernæst ville jeg lægge alle tallene sammen og få forbrændingsenthalpien???
Jeg ved ikke om det er den rigtige måde. Og i så fald, har jeg da ikke glemt at beregne den energi, jeg får ud af at nedkøle fra ethanol kogepunkt til stuetemperatur?
Jeg kan ikke rigtig forstå, at jeg "skal" bruge alle de oplysninger, når der i opgaven står, at jeg skal benytte bindingsenthalpien.
Håber på lidt hjælp
//Kvika
Beregn forbrændingsenthalpien for følgende forbrænding ud fra bindingenthalpierne.
C2H5OH(l)+3(O2)(g)->2(CO2)(g)+3(H2O)(g)
Det jeg havde tænk,var at ethanol først skal varmes op og dernæst overgå på gasform. Det ville jeg gøre ved hjælp af specifik varmekapacitet for ethanol(l) og dernæst bruge fordampningsvarmen.
Dernærst ville jeg bruge se på antallet og typen af bindinger, der brydes.
jeg får her:
5(C-H)+1(C-C)+1(O-H)+1(O-H)+3(O=O)
Derefter ville jeg se på antallet og typen af bindinger der dannes:
4(C=O)+6(O-H)=negativt tal, idet bindingerne dannes
Dernæst ville jeg lægge alle tallene sammen og få forbrændingsenthalpien???
Jeg ved ikke om det er den rigtige måde. Og i så fald, har jeg da ikke glemt at beregne den energi, jeg får ud af at nedkøle fra ethanol kogepunkt til stuetemperatur?
Jeg kan ikke rigtig forstå, at jeg "skal" bruge alle de oplysninger, når der i opgaven står, at jeg skal benytte bindingsenthalpien.
Håber på lidt hjælp
//Kvika
Svar #1
15. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Forbrændingsenthalpien er deltaH for processen. Slå deltaH på i en bog og beregn processens deltaH. Vær opmærksom på, at du bruger den rigtige deltaH for vand (gasform eller flydende)
Svar #2
15. september 2007 af Kvika (Slettet)
Tak for svaret
Jeg kan beregne forbrændingsenthalpien ved hjælp af stoffernes formationsenthalpi. MEN i opgaven står der, at jeg skal bruge bindingsentalpierne til at beregne reaktionens forbrændingsenthalpi.
Så??
Jeg kan beregne forbrændingsenthalpien ved hjælp af stoffernes formationsenthalpi. MEN i opgaven står der, at jeg skal bruge bindingsentalpierne til at beregne reaktionens forbrændingsenthalpi.
Så??
Skriv et svar til: Forbrændingsenthalpi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
