Kemi

massevirkningsloven ?

15. september 2007 af tweety2 (Slettet)

Jeg skal opskrive massevirkningsloven inkl ligevægtskonstanten for følgende 3 ligevægte:

A)

1. 2 SO2 + O2 <---> 2SO3


2. 4 SO2 + 2 O2 <---> 4 SO3


3. 2 SO3 <-----> 2 SO2 + O2


Hvordan gør jeg det?


B)
Dernæst ønskes den matematiske sammenhæng mellem de 3 ligevægtsudtryk og konstanter...

øhhh....?

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2007 af kuerten15

Så er jeg ikke den eneste, som der synes, at kemi-intro aflveringsopgaver er lidt tricke...?


Men opgave A er jo ret nem..

Hvis du har en reaktion:

aA + bB --> cC + dD

Så er reaktionsbrøken (massevirkningsbrøken):

Y = ([C]^c*[D]^d)/([A]^a*[B]^b)

Og ved ligevægt er Y=K.

Men jeg forstår heller ikke opgave B.

Svar #2
15. september 2007 af tweety2 (Slettet)


Ja kemi intro afl opgaverne :)

men vil det så sige at i opg A så er den første :

1) y = [SO3]^2 / [SO2]^2 * [O2]

er det bare sådan?

eller kan du give mig et eksempel?

Svar #3
15. september 2007 af tweety2 (Slettet)


Ja kemi intro afl opgaverne :)

men vil det så sige at i opg A så er den første :

1) y = [SO3]^2 / [SO2]^2 * [O2]

er det bare sådan?

eller kan du give mig et eksempel?

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2007 af kuerten15

Hvilket hold er du så på?

Ja, dog skal Y erstattes med K, da der er ligevægt dvs.

1) K = [SO3]^2 / ([SO2]^2 * [O2])


Svar #5
15. september 2007 af tweety2 (Slettet)

Tak...
ok så er det bare b)´ eren jeg heller ikke kan....

hvilket hold jeg er på
det er et lige tal... :)
hvilket hold er du på?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. september 2007 af kuerten15

Det hold jeg er på er også et lige tal... :)

Har du lavet opgave 3 A?

Svar #7
15. september 2007 af tweety2 (Slettet)

Nej ikke lige A´eren.. venter på at der kommer svar til dit indlæg. :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. september 2007 af kuerten15

Så kom der også svar på det indlæg.. hehe

Men det jeg havde lavet var jo rigtigt..

Svar #9
15. september 2007 af tweety2 (Slettet)


For at vende tilbage til mit indlæg....

HVad er den matematiske sammenhæng mellem de 3 ligevægtsudtryk og konstanter?? nogen der kan hjælpe

Skriv et svar til: massevirkningsloven ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.