Matematik
Tekstopgave
16. september 2007 af
anders_h (Slettet)
Hej
Jeg skal løse følgende opgave:
Ved en prøve deltog bl.a. Anne, Betina og Camilla. Det viste sig, at Anne og Betina i alt fik 66 points, Betina og Camilla fik tilsammen 77 points, og Anne og Camilla fik tilsammen 88 points. Hvor mange points fik de hver især?
Jeg ved, at jeg skal stille 2 ligninger med 2 ubekendte op. Men er helt blank for hvordan det skal gøres.
Nogen forslag?
Mvh. Anders
Jeg skal løse følgende opgave:
Ved en prøve deltog bl.a. Anne, Betina og Camilla. Det viste sig, at Anne og Betina i alt fik 66 points, Betina og Camilla fik tilsammen 77 points, og Anne og Camilla fik tilsammen 88 points. Hvor mange points fik de hver især?
Jeg ved, at jeg skal stille 2 ligninger med 2 ubekendte op. Men er helt blank for hvordan det skal gøres.
Nogen forslag?
Mvh. Anders
Svar #2
16. september 2007 af anders_h (Slettet)
Hm vi har ikke lært om 3 ligninger med 3 ubekendte endnu, så tvivler på vores lærer giver os sådan en for?
Svar #3
16. september 2007 af ibibib (Slettet)
Men det har han jo.
Du løser den på samme måde som 2 ligninger med 2 ubekendte
x+y=66 <=> x=66-y
x+z=88 => 66-y+z=88
Nu har du 2 ligninger med 2 ubekendte
66-y+z=88
y+z=77
Du løser den på samme måde som 2 ligninger med 2 ubekendte
x+y=66 <=> x=66-y
x+z=88 => 66-y+z=88
Nu har du 2 ligninger med 2 ubekendte
66-y+z=88
y+z=77
Skriv et svar til: Tekstopgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
