Matematik

cylinderrør

16. september 2007 af martin232 (Slettet)
et betonrør har følgende data:

yderdiameter = 1,4m

inderdiameter = 1,2m

længde = 0,8 m

massefylde = 2300 kg/m^3

bestem rørets masse i kg

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2007 af ibibib (Slettet)

Beregn først rumfanget af røret.

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2007 af Lurch (Slettet)

Et starthint,
massefylden M er defineret ved
M = m/V
hvor m er massen og V er voluminet




Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

...og så kan jeg da lige kontribuere med en formel.



hvor h er højden, R er ydre radius, og r er indre radius.

Svar #4
16. september 2007 af martin232 (Slettet)

har prøvet med:

V = (pi *R^2 - pi * r^2) * h
V = (pi * 1,4^2 - pi * 1,2^2)m * 0,8m = 1,30m^3

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2007 af ibibib (Slettet)

Det er rumfanget. Benyt formlen i #2 til at beregne massen.

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. september 2007 af Lurch (Slettet)

#4 se da formel for massfylde i #2

Svar #7
16. september 2007 af martin232 (Slettet)

det kommer ikke til at passe, for jeg ved at facitet skal give 752kg

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. september 2007 af mathon


...eller

m = rho*pi*h(D-t)t,

hvor rho er massefylden
h er højden/længden af røret
D er rørets ydre diameter
t er rørtykkelsen

Brugbart svar (0)

Svar #9
16. september 2007 af ibibib (Slettet)

#7 Ikke med dine tal fra #0.

Svar #10
16. september 2007 af martin232 (Slettet)

tror jeg har den nu:


V = pi * h(R^2 - r^2)
V = pi * 0,8(0,7^2 - 0,6^2)
V = 0,328m^3

M = m/V
m = M * V
0,328 * 2300 = 754,4kg

Brugbart svar (0)

Svar #11
16. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

#10.
Hvis du bruger en mere nøjagtig værdi for pi, så giver det faktisk 0,327 m^3

Og så kommer det til at passe facitlisten helt nøjagtigt.

Svar #12
16. september 2007 af martin232 (Slettet)

tak for hjælpen

Skriv et svar til: cylinderrør

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.