Kemi
koncentration + pH
16. september 2007 af
blomst89 (Slettet)
sulfamidsyre (NH2SO3H) er en monohydron syre der anvendes som afkalkningsmiddel i kaffemaskiner. pKs er 0,99
et pulverbrev indeholder 25g og det tænkes opløst i en halv liter vand
a) beregn syrens koncentration i opløsningen
b) beregn opløsningens pH
et pulverbrev indeholder 25g og det tænkes opløst i en halv liter vand
a) beregn syrens koncentration i opløsningen
b) beregn opløsningens pH
Svar #1
16. september 2007 af Marie+Louise (Slettet)
I a skal du først beregne stofmængden af syren ved n = m/M. Derefter udregnes koncentrationen ved c = n/V
I b skal du bruge formlen for en middelstærk syre, da pKs er over 0 men under 4.
I b skal du bruge formlen for en middelstærk syre, da pKs er over 0 men under 4.
Svar #2
23. september 2007 af mathon
1)
M(NH2SO3H) = M("NH3SO3") = (1*14+3*1+1*32+3*16) g/mol = 97 g/mol
25 g = 25*g/(97*g/mol) = 0,257732 mol
de 0,257732 mol befinder sig i et volumen på 0,5 L
c(NH2SO3H) = 0,257732*mol/(0,5*L) = 0,515464 mol/L = 0,515464 M
pKs er 0,99, hvilket indikerer en middelstrærk syre
Ks = 10^(-0,99) = 0,102329
pH = -log[(-Ks+sqr(Ks^2+4*Ks*Cs))/2]
pH = -log[(-0,102329+sqr(0,102329^2+4*0,102329*0,515464))/2] =.....
Skriv et svar til: koncentration + pH
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
