Matematik

Find s udtrykt ved v og a

16. september 2007 af royal-chika (Slettet)
Jeg forstår ikke opgaven som lyder:

Betragt de to ligninger hvor s,t,v og a er positive størrelser.

s = ½ * a * r i anden o'

og

v = a * t

opgave a) find s udtrykt ved v og a
opgave b) find v udtrykt ved a og a.

Er der nogle som kan forklare mig hvad jeg skal gøre?

Svar #1
16. september 2007 af royal-chika (Slettet)

der skulle ikke stå 'o ...

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2007 af Sherwood (Slettet)

I den første skal du finde s. Ligningen skal indeholde både v og a. Så kan du måske kommer videre.

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

#0.
Mener du s = ½ * a * t^2 ?

Svar #4
16. september 2007 af royal-chika (Slettet)

ja :)

Svar #5
16. september 2007 af royal-chika (Slettet)

forstår det stadig ikke :(?

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. september 2007 af allan_sim

#0.
I den første skal du fjerne t, eftersom s kun må udtrykkes ved v og a. Derfor isolerer du t i den ene ligning og indsætter i den anden.

I den næste må du have en trykfejl i den opskrivning af opgaven, men princippet er det samme.

Svar #7
16. september 2007 af royal-chika (Slettet)

hedder den så

s = ½ * a * (v/a)^2 ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

#7.
Ja.

Svar #9
16. september 2007 af royal-chika (Slettet)

hvis jeg derefter skal finde v udtrykt ved s og a. Hvad gør jeg så ?

Brugbart svar (0)

Svar #10
16. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

#9.
Isoler t i øverste ligning, og indsæt i nederste ligning.

Skriv et svar til: Find s udtrykt ved v og a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.