Matematik

Modellering

16. september 2007 af 171089 (Slettet)
Hej.

Håber der er nogen der kan hjælpe mig med denne opgave:

En kasse med kvadratisk bund med sidelængen x, målt i cm, og højden h, målt i cm, er lavet af et materiale A til siderne og et materiale B til låg og bund. Prisen for materiale A er 2kr. pr. cm2, og prisen for materiale B er 3kr. pr. cm2.
a)Opstil et regneudtryk for udgiften til materialeforbruget til kassen udtrykt ved x og h.
Materiale A:
y=2xh , hvor y er udgiften(kr.), x er sidelængden(cm) og h er højten(cm).
Materiale B:
y=3xh , hvor y er udgiften(kr.), x er sidelængden(cm) og h er højten(cm).
Prisen for materialerne til kassen må højst være 100kr.
b)Opstil et regneudtryk for h og kassens rumfang V(x) som funktion af x, når udgiften til materialeforbruget er 100kr.

c)Bestem den værdi af x, der giver kassen det størst mulige rumfang, når udgiften til materialeforbruget er 100kr.

Jeg ved altså slet ikke om opgave a er rigtig lavet.

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2007 af ibibib (Slettet)

a) Det er ikke rigtigt. En kasse har 4 sider og en bund og et låg.

Svar #2
16. september 2007 af 171089 (Slettet)

Materiale A:
y=4(2xh) , hvor y er udgiften(kr.), x er sidelængden(cm) og h er højten(cm).
Materiale B:
y=2(3xh) , hvor y er udgiften(kr.), x er sidelængden(cm) og h er højten(cm).

ser det mere rigtigt ud nu??

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2007 af ibibib (Slettet)

En smule.

Du skal reducere 4(2xh).

Hvorfor indgår h i bund og låg?

Svar #4
16. september 2007 af 171089 (Slettet)

det gør det jo.. i bund er det x*h og i låg er det x*h

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2007 af ibibib (Slettet)

Nej, det er det ikke. x*x i både bund og låg.

Svar #6
16. september 2007 af 171089 (Slettet)

nårh, ja har forstået det..

Skriv et svar til: Modellering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.