Kemi
beregn pH
16. september 2007 af
trudifrudi (Slettet)
Beregn pH i følgende opløsninger af monohydrone baser
a) 1,0 * 10^-4 M pKb=6
b) 1,0 * 10^-4 M pKb=1,0
a) 1,0 * 10^-4 M pKb=6
b) 1,0 * 10^-4 M pKb=1,0
Svar #1
16. september 2007 af mathon
hydron = H^(+) eller rettere H3O^(+)
baser indeholder OH^(-)
.........................................................................
a) 1,0 * 10^-4 M pKb = 6
pKb = 6 indikerer en svag base:
i en svag base dvs. i en base, der IKKE er fuldt dissocieret og [OH^(-)] derfor IKKE lig med Cb
pOH = 1/2*[pKb-log(Cb)], hvor Cb er den
formelle koncentration.
hvorfor
pOH = 1/2*[6-log(1,0*10^-4)] = 5
pH = 14 - pOH = 14 - 5 = 9
b) 1,0 * 10^-4 M pKb = 1,0
pKb = 1,0 indikerer en middelstærk base: Kb = 10^(-pKb) = 10^(-1) = 0,1
i en fortyndet middelstærk base er ionisationsgraden, alfa, ret betydelig og den aktuelle koncentration bliver mærkbart mindre end Cb.
pOH = -log[(-Kb+sqr(Kb^2+4*Kb*Cb))/2]
pOH = -log[(-0,1+sqr(0,1^2+4*0,1*10^-4))/2] = 4,00
pH = 14 - pOH = 14 - 4 = 10
Skriv et svar til: beregn pH
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
