Kemi

ligevægt-loven Y=Kc

16. september 2007 af shafh (Slettet)
Hej.
Vi fik engang i skolen fået fortalt lidt om formlen:
Y=Kc
hvor Kc er ligevægtskonstanten som udregnes igennem ligevægtsbrøken. Men hvad er Y så? Nogen i min klasse huskede den som ligevægtsbrøken, men det kan ikke helt passe da Kc og ligevægtsbrøken altid er ens. Men hvad er det så?

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2007 af kuerten15

For den kemiske reaktion

aA + bB --> cC + dD

definerer man reaktionsbrøken, Y ved:

Y=(C)^c*(D)^d/[(A)^a*(B)^b]˜[C]^c*[D]^d/([A]^a*[B]^b)

Ved ligevægt gælder Y=K, hvor K er ligevægtskonstanten.

Håber, at det er blevet lidt mere klart nu.

Svar #2
16. september 2007 af shafh (Slettet)

Jamen er det ikke rigtig at ligevægtsbrøken=Kc? Jamen så er Y jo altis Kc!

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2007 af kuerten15

Umiddelbare, vil jeg sige ja. Men må ærlig indrømme, at jeg ikke er helt sikker. Tror du skal vente til, at de mere "erfarne" brugere svarer.

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Y=Kc, hvor der er ligevægt! Hvis der ikke er ligevægt er Y<>Kc

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

Ligevægtsbrøken betegnes med bogstavet Y. Kc er en konstant for en konkret reaktion, som viser forholdet mellem produkter og reaktanter.

Skriv et svar til: ligevægt-loven Y=Kc

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.