Matematik
Differentialligninger
17. september 2007 af
Findus2y (Slettet)
Har lidt problemer med denne opgave:
I en model for en sø med konstant tilførsel af phosphor antages det, at koncentrationen y (målt i mg/m3) af phosphor i søen som funktion af tiden t (målt i år) tilfredsstiller en differentialligning af formen
dy/dt = b-ky
Konstanten b er den årligt tilførte mængde phosphor (målt i mg pr. m3 svand), og k er en konstant, der blandt andet afhænger af vandfornyelseshastigheden i søen. For en bestemt sø er der sket en nedsættelse af phosphortilførelsen, således at den årligt tilførte mængde phosphor er 54 mg/m3. Konstanten k er 0.45, og til tidspunktet t = 0 er koncentrationen af phosphor 200 mg/m3.
Bestem y som funktion af t, nr t er strre eller lig med 0.
Er der en venlig sjæl der kan hjælpe med det første led i denne opgave? Kan godt finde ud af resten, hvis jeg bare kan få lidt hjælp til det første.
Ved at svaret er y(t) = 120 + 80e^-0,45t , t er større eller lig 0. Men hvordan får jeg dette resultat?
I en model for en sø med konstant tilførsel af phosphor antages det, at koncentrationen y (målt i mg/m3) af phosphor i søen som funktion af tiden t (målt i år) tilfredsstiller en differentialligning af formen
dy/dt = b-ky
Konstanten b er den årligt tilførte mængde phosphor (målt i mg pr. m3 svand), og k er en konstant, der blandt andet afhænger af vandfornyelseshastigheden i søen. For en bestemt sø er der sket en nedsættelse af phosphortilførelsen, således at den årligt tilførte mængde phosphor er 54 mg/m3. Konstanten k er 0.45, og til tidspunktet t = 0 er koncentrationen af phosphor 200 mg/m3.
Bestem y som funktion af t, nr t er strre eller lig med 0.
Er der en venlig sjæl der kan hjælpe med det første led i denne opgave? Kan godt finde ud af resten, hvis jeg bare kan få lidt hjælp til det første.
Ved at svaret er y(t) = 120 + 80e^-0,45t , t er større eller lig 0. Men hvordan får jeg dette resultat?
Skriv et svar til: Differentialligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
