Matematik
Ulighed med kvadratrod SKAL AFLERVERE I MORGEN
17. september 2007 af
TinnaDSS (Slettet)
Hej jeg har længe tænkt over den her og det vil være dejligt hvis nogen kunne hjælpe!
Jeg har en andengradsligning af typen 1+x^2-ax
a) Find d > 0
d > 0
a^2-4*1*1 > 0
a^2-4 > 0
a < kvadratrod (4)
Hvordan løser jeg den?
b) Find d = 0
d = 0
a^2-4*1*1 = 0
a^2-4 = 0
a = kvadratrod (4)
a = +- 2
Har jeg fundet ud af.
c) Find d < 0
d < 0
a^2-4*1*1 < 0
a^2-4 < 0
a > kvadratrod (4)
Hvordan løser jeg den?
Jeg har en andengradsligning af typen 1+x^2-ax
a) Find d > 0
d > 0
a^2-4*1*1 > 0
a^2-4 > 0
a < kvadratrod (4)
Hvordan løser jeg den?
b) Find d = 0
d = 0
a^2-4*1*1 = 0
a^2-4 = 0
a = kvadratrod (4)
a = +- 2
Har jeg fundet ud af.
c) Find d < 0
d < 0
a^2-4*1*1 < 0
a^2-4 < 0
a > kvadratrod (4)
Hvordan løser jeg den?
Svar #1
17. september 2007 af mathon
a)
a^2-4 > 0
a^2>4
|a|>2, hvoraf
a<-2 v a>2
c)
a^2-4 < 0
a^2<4
|a|<2
-2<a<2
a^2-4 > 0
a^2>4
|a|>2, hvoraf
a<-2 v a>2
c)
a^2-4 < 0
a^2<4
|a|<2
-2<a<2
Svar #4
17. september 2007 af SomeOneMore (Slettet)
|a| betyder nummerisk værdi af a.
Eks: |2|=2 ^ |-2|=2
Eks: |2|=2 ^ |-2|=2
Skriv et svar til: Ulighed med kvadratrod SKAL AFLERVERE I MORGEN
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
