Kemi

Reaktionsskema, forklaring.

18. september 2007 af Pavilion (Slettet)
Jeg har fået dette:
Fe(s)+H2SO4(aq) -> Fe2+(aq) + SO42-(ag) + H2(g)

5FE2+ (aq) + MnO4-(aq) + 8H+(aq) -> 5Fe3+ (aq) + Mn2+(aq) + 4H2O(aq)


Jeg skal fortælle hvordan der er blevet fundet frem til det her.
Hvad er mellemmanden.
Men, jeg ved ikke engang hvordan det er sket :/


Nogen der kan hjælpe, forklare.
Er kegle til kemi.



Tak på forhånd :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2007 af ABreine (Slettet)

har du hørt om oxidationsreaktioner?

Svar #2
18. september 2007 af Pavilion (Slettet)

Kun at det er nogle tal man finder ved at se på stigning og faldning i forhold til den anden side af pilen :/

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2007 af ABreine (Slettet)

Hehe ok, men det er i hvert fald oxidationsreaktioner. søg på det her på sitet, der er masser af forklaringer;)

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2007 af ABreine (Slettet)

Ups, den øverste er vist en syre-base reaktion. Min fejl

Svar #5
18. september 2007 af Pavilion (Slettet)

Jeg har søgt på syre-base reaktioner, men synes ikke der kommer noget jeg kan bruge.
Evt en forklaring, en dyb forklaring step for step.


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. september 2007 af ABreine (Slettet)

Dette er en redoxreaktion, så derfor skal du:

1: opskrive de enkelte atomers ladninger(har du hørt om elektronegativitet?), ellers har(som regel) alle H ladningen 1, og O ladningen -2.
2: Herefter se hvor meget fx C stiger eller falder. I dette tilfælde er den bundet sammen med 4 O, og hvert C har så ladningen 3(da det jo skal gå op med hele molekylets ladning)
3: Herefter kan du opskrive koefficienter til de forskellige molekyler.
4: Find total ladning på begge sider og afstem med H+ hvis det er i en sur opløsning, eller afstem med OH- hvis det er i en basisk opløsning. Herefter afstemmer man med H2O tilsidst.



Brugbart svar (0)

Svar #7
19. september 2007 af mathon


den egentlige reaktion er

Fe(s) + 2H^(+)(aq) --> Fe(2+)(aq) + H2(g)


OT(Fe(s)) = 0
OT(Fe(2+)(aq)) = +2

OT(H^(+)(aq)) = +1
OT(H2(g)) = 0

Fe oxideres 2 trin op pr. atom og H^(+) reduceres 1 trin ned pr. atom

med 2H^(+)(aq) følger en SO4^(2-), som kan tilføjes på begge sider. SO4^(2-) undergår ingen kenisk forandring og er således blot en spectator-ion (tilskuer-ion)

Fe(s) + 2H^(+)(aq)+ SO4^(2-)(aq) --> Fe(2+)(aq)+ SO4^(2-)(aq) + H2(g)

som på molekylform
er
Fe(s) + H2SO4(aq) --> FeSO4(aq) + H2(g)



5FE2+ (aq) + MnO4-(aq) + 8H+(aq) -> 5Fe3+ (aq) + Mn2+(aq) + 4H2O(aq)
se
http://www.peecee.dk/index.php?id=68614


Skriv et svar til: Reaktionsskema, forklaring.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.