Matematik

Andengradspolynomier

21. september 2007 af jane-hansen (Slettet)
Hej..jeg har brug for lidt hjælp
Jeg har disse to opgaver som jeg ikke kan løse:


1) Bestem b så ligningen x^2+bx+3 har netop en løsning

1 - her skal vi vel sætte udtrykket lig med 0, men havd så derfra?

x^2+bx+3=0 ???

2)
a) Bestem minimum for funktionen 3x^2+3/x , x>0
b) Bestem tangentens ligning i pkt (2,f(2))

2- minimum kan jeg ikke bestemme, men tangentligningen kan jeg nemt finde da jeg vi har fået opgivet funktinen og et punkt.

Jane.

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2007 af josemaria (Slettet)

1) hvis ligningen skal have netop en løsning må diskriminanten være lig nul.

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2007 af janko (Slettet)

jo jo,, så langt er jeg også npet, men kan ikke regne videre derfra..

ikke mere end at: x^2 + bx = 3

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2007 af josemaria (Slettet)

Har du lært differentialregning?

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2007 af janko (Slettet)

undskyld svarede i forum Jane - men nej.. jeg kan heller ikke regne videre dertil..

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2007 af josemaria (Slettet)

d=b^2-4ac. Sæt det lig med nul og isoler b.

Svar #6
21. september 2007 af jane-hansen (Slettet)

#4 - okay ..

#3 jo det har vi haft om, men jeg ved ikke hvordan jeg kan videre ..

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. september 2007 af josemaria (Slettet)


a) Bestem minimum for funktionen 3x^2+3/x , x>0

Du differentere funktionen og sætter differentialkvoitenten til at være lig nul for at finde lokalt ekstrema.
Derefter gør du rede for monotoniforholdene og konkluderer om det er et maksimum, minimum eller vendetangent.

Svar #8
21. september 2007 af jane-hansen (Slettet)

når man diff. får man 6x - 3/x^2
sætter man det lig nul, får man 0,794,,, hvad skal jeg bruge de oplysninger til =

Brugbart svar (0)

Svar #9
21. september 2007 af josemaria (Slettet)

Så sætter du et tal fra hver side af det du havde fået; i dette tilfælde: 0.794... lad os sige det første tal er 0.75 og det andet er 0.85. De tal sætter du ind i differentialkvoitenten. Så ser du hvilken hældning det giver: om det er positivt, eller negativt.

Svar #10
21. september 2007 af jane-hansen (Slettet)

skal jeg sætte x til at være 0,75 og 0,85 eller f'(x) ???

Brugbart svar (0)

Svar #11
21. september 2007 af josemaria (Slettet)

Det skal du gøre i x.

Brugbart svar (0)

Svar #12
21. september 2007 af josemaria (Slettet)

først udregnes f'(0.75)
bagefter f'(0.85)

Svar #13
21. september 2007 af jane-hansen (Slettet)

f´(0.75) = -0,833
f´(0,85) = 0,948
---- og derfra ?

Brugbart svar (0)

Svar #14
21. september 2007 af josemaria (Slettet)

negativ hældning før f'(x)=0
positiv hældning efter f'(x)=0

Ergo et minimum.

Svar #15
22. september 2007 af jane-hansen (Slettet)

tak ska du have

Skriv et svar til: Andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.