Matematik
1/R
22. september 2007 af
math-freak++ (Slettet)
1/R =1/R1 +1/R2 +1/R3
R1=25
R2 = 40
R3 =50
disse tre har en mulig usikkerhed på 0,5% i hvert tilfælde, så skal man bestemme den maksimale usikkerhed for R. Hvordan gøres dette?
R1=25
R2 = 40
R3 =50
disse tre har en mulig usikkerhed på 0,5% i hvert tilfælde, så skal man bestemme den maksimale usikkerhed for R. Hvordan gøres dette?
Svar #1
22. september 2007 af Esbenps
Jeg ville kigge på følgende usikkerhedsberegninger:
Er q et produkt eller en kvotient, så har man
^2+...+(\frac{\delta z}{z})^2}\cdot |q| $)
Hvis q er en sum eller en forskel, så har man
^2+...+(\delta z)^2}$)
Du kunne her benytte den øverste til at finde usikkerhederne på 1/R1, 1/R2 og 1/R3 og den nederste til at bestemme usikkerheden på 1/R når du har de andre 3...
Kig på det...
Er q et produkt eller en kvotient, så har man
Hvis q er en sum eller en forskel, så har man
Du kunne her benytte den øverste til at finde usikkerhederne på 1/R1, 1/R2 og 1/R3 og den nederste til at bestemme usikkerheden på 1/R når du har de andre 3...
Kig på det...
Svar #2
22. september 2007 af sheaf (Slettet)
På samme måde som i din anden "usikre" tråd: ved at bestemme det totale differential d(1/R).
Skriv et svar til: 1/R
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
