Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

foreslag til studieretningsopgaven søges

22. september 2007 af sieron (Slettet)
hey :)

er der nogen der har nogle ideer til hvad man kan skrive om i studieretningsopgaven, hvis fagene er kemi-mat eller kemi-historie, mat-historie gør heller ikke noget???

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2007 af memomo (Slettet)

Til kemi-historie kunne du eventuelt komme ind på 30'erne, hvor fysikere og kemikere i disse år kæmpede for at nå frem til at lave atom-bomben, hvilket faktisk lykkedes i 39. Det var dog først i 45 (mener jeg i hvert fald), at den første bombe faldt. Men det er i hvert fald et interessant emne, hvor du selvfølgelig både kan inddrage historie og den kemiske udredning af atombomben :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2007 af akadina (Slettet)

#1 Jeg er ikke lige den skarbeste kemi/fysik nørd, men er atombomben ikke mere et emne til fysik end til en kemi-opgave?

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2007 af karamellen2 (Slettet)

Atombomben er helt klart mere fysik end kemi..
Men i kemi-mat kan du lave noget med Reaktionskinetik eller syre-base med titreringer.. Her er der i hvertfald tale om bl.a. differential-ligninger og integraler.
Ellers kan man i Kemi-historie skrive om organiske farvestoffer eller kaffe..
Her kan du også kombinere kemi og dansk og skrive om kaffe. I dansk kan du analyse kaffereklamer og i kemi kan du lave forsøg, hvor du undersøger noget med coffein-indhold..

Mat-historie har mange muligheder: Græsk matematik, ægyptisk matematik, babylonsk matematik.. Eller måske bare nøjes med at sætte fokus på Euklid eller Pythagoras..


Skriv et svar til: foreslag til studieretningsopgaven søges

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.