Matematik
Kvadratrødder i andengrads ligninger
22. september 2007 af
lbstyrer (Slettet)
Jeg har et problem med en opgave der blev gennemreegnet på tavlen. Forstår ikke hvordan de kommer frem til resultatet.
x^2-3kvrd(3)x+6=0
d=3*9-24=3
x=(3kvrd(3)+kvrd(3))/2
x=(3kvrd(3)-kvrd(3))/2
hertil forstår jeg godt men hvordan kommer man frem til resultatet
x=(4kvrd(3))/2
x=(2kvrd(3))/2
Håber nogen kan hjælpe
x^2-3kvrd(3)x+6=0
d=3*9-24=3
x=(3kvrd(3)+kvrd(3))/2
x=(3kvrd(3)-kvrd(3))/2
hertil forstår jeg godt men hvordan kommer man frem til resultatet
x=(4kvrd(3))/2
x=(2kvrd(3))/2
Håber nogen kan hjælpe
Svar #1
22. september 2007 af -Zeta- (Slettet)
3kvrd(3)+kvrd(3) er lig med 4kvrd(3)
og
3kvrd(3)-kvrd(3) er lig med 2kvrd(3)
og
3kvrd(3)-kvrd(3) er lig med 2kvrd(3)
Svar #2
22. september 2007 af lbstyrer (Slettet)
ja men hvordan kommer man matematisk frem til det? Hvis man skal udregne det?
Skriv et svar til: Kvadratrødder i andengrads ligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
