Kemi
oxidation
23. september 2007 af
kitty_123 (Slettet)
hej..
Jeg er i gang med at akstem reaktionen:
Zn(s) + (NO)3^- ---> [Zn(OH)4]^2- + (NH)3
Jeg vil gerne spørge om Zn(s) (fra venstre side) har 0 som ox_tal? i så fald,,er Zn oxideret til Zn^2+..er det korrekt?
Og om Nitrogen...kan det være rigtig at den optræder som kation i den venstre side og anion i eden højre? fordi jeg får Nitrogens ox_tal fra venstre til at være +5, mens på højre side får jeg -3..
Jeg er i gang med at akstem reaktionen:
Zn(s) + (NO)3^- ---> [Zn(OH)4]^2- + (NH)3
Jeg vil gerne spørge om Zn(s) (fra venstre side) har 0 som ox_tal? i så fald,,er Zn oxideret til Zn^2+..er det korrekt?
Og om Nitrogen...kan det være rigtig at den optræder som kation i den venstre side og anion i eden højre? fordi jeg får Nitrogens ox_tal fra venstre til at være +5, mens på højre side får jeg -3..
Svar #1
23. september 2007 af dnadan (Slettet)
Venstre
OT(Zn)=0
OT(N)=5
Højre
OT(Zn)=2
OT(N)=-3
Heraf fås nu
dvs Zn går 2 op og N går 8 ned, heraf:
4Zn(s) + (NO)3^- ---> 4[Zn(OH)4]^2- + (NH)3
er det så i basisk eller sur væske?
Men prøv selv videre herfra...
OT(Zn)=0
OT(N)=5
Højre
OT(Zn)=2
OT(N)=-3
Heraf fås nu
dvs Zn går 2 op og N går 8 ned, heraf:
4Zn(s) + (NO)3^- ---> 4[Zn(OH)4]^2- + (NH)3
er det så i basisk eller sur væske?
Men prøv selv videre herfra...
Skriv et svar til: oxidation
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
