Kemi
hjælp at afstemme=(
23. september 2007 af
bea-bea (Slettet)
hej, er der nogle der kan hjlpe mig med at afstemmeflg. reaktioner?
Cl2(g) --> ClO3^- + Cl synes at det er mærkligt hvorfor der lige pludselig kun et stof på den venstre oxidationstal for Cl i ventre side er jo nul,,og på højre side har den to forskellige: +5 og -1...er forvirret..ved slet ikk hvordan jeg skal løse den..
SnS2 + konc. HCL(aq) --> SnCl6^- + H2S
her får jeg oxidationstallene:
fra venstre: Sn= +4, højre: +4
: Cl= -1, højre: -1
: S= -2, højre: -2
De har jo samme oxidationstal alle sammen! er den så ikke allerede løst?
Cl2(g) --> ClO3^- + Cl synes at det er mærkligt hvorfor der lige pludselig kun et stof på den venstre oxidationstal for Cl i ventre side er jo nul,,og på højre side har den to forskellige: +5 og -1...er forvirret..ved slet ikk hvordan jeg skal løse den..
SnS2 + konc. HCL(aq) --> SnCl6^- + H2S
her får jeg oxidationstallene:
fra venstre: Sn= +4, højre: +4
: Cl= -1, højre: -1
: S= -2, højre: -2
De har jo samme oxidationstal alle sammen! er den så ikke allerede løst?
Svar #1
24. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)
a)
Du blier nødet til at tilføje O2 på venstre side - hvor de ilt'en ellers komme fra.
Begragt nu Cl2 (OT=0) under et sådan at forstå, at et Cl2 blier til BÅDE en ClO3- (OT=+5) og en Cl(OT=-1). Samlet set bliver to Cl2 til noget med OT=+4 (eller bare +2 i gennemsnit).
Så kan du opskrive det velkendt:
Cl2: 4 op
O2: 4 ned (skal jo stemme)
O.s.v
Du blier nødet til at tilføje O2 på venstre side - hvor de ilt'en ellers komme fra.
Begragt nu Cl2 (OT=0) under et sådan at forstå, at et Cl2 blier til BÅDE en ClO3- (OT=+5) og en Cl(OT=-1). Samlet set bliver to Cl2 til noget med OT=+4 (eller bare +2 i gennemsnit).
Så kan du opskrive det velkendt:
Cl2: 4 op
O2: 4 ned (skal jo stemme)
O.s.v
Svar #2
24. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)
glemte lige b)
Det er ikke en redoxligning, men en gaske almindelig syre-base reaktione. (Den stærke syre (HCl) uddriver den svage (H2S) af dennes salt (SnS2)
Det er ikke en redoxligning, men en gaske almindelig syre-base reaktione. (Den stærke syre (HCl) uddriver den svage (H2S) af dennes salt (SnS2)
Skriv et svar til: hjælp at afstemme=(
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
