Matematik

Haster.. Hjælp til at finde overflade areal.

23. september 2007 af 47cille00 (Slettet)
En bestemt type af lukket beholder har form som et revinklet prisme, hvor grundfladen er en ligbenet retvinklet trekant. Endvidere er rumfanget af sådan en beholder 100.

a) Angiv overfladearealet af sådan en beholder som funktion af kateternes længde x.

Håber virkelig at der er nogen der gider hjælpe, for kan ikke rigtig forstår den =/

Svar #1
23. september 2007 af 47cille00 (Slettet)

?

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2007 af mathon


areal af 2 kortsider: 2*h*x
areal af bredeste side: h*x*sqr(2)
arealet af låg + bund: 2*(1/2)*x^2 = x^2

Ov = 2*h*x + h*x*sqr(2) + x^2

Ov = h*x(2+sqr(2)) + x^2


rumfanget

V = h*G = h*(1/2)*x^2 = (h*x^2)/2

100 = (h*x^2)/2 hvor h isoleres

h = 200/x^2, som substitueret i Ov = h*x(2+sqr(2)) + x^2

giver

arealet af låg + bund: 2*(1/2)*x^2 = x^2

Ov = 2*h*x + h*x*sqr(2) + x^2

Ov(x) = x^2 + (200*sqr(2)+400)/x


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2007 af mathon


3. sidste linje er en utilsigtet paste !!!

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. april 2008 af Wunderkind (Slettet)

Hejsa,

jeg sidder med samme opgave, hvad er sqr ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. januar 2010 af Zeifox (Slettet)

Hvorfor er areal af bredeste side: h*x*sqr(2)? Hvor får du sqr(2) fra? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. januar 2010 af Zeifox (Slettet)

Hvordan får du areal af bredeste side: h*x*sqr(2)? Hvor kommer kvadratrod 2 fra? 


Skriv et svar til: Haster.. Hjælp til at finde overflade areal.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.