Matematik

Er du frisk på en udfordring?

23. september 2007 af Khilafah (Slettet)
I en trekant ABC er følgende opgivet: b=23, c=17 og arealet T=100.

a) bestem størrelsen af vinkel A.

Brugbart svar (1)

Svar #1
23. september 2007 af Munck (Slettet)

CosA= b/c

Brugbart svar (1)

Svar #2
23. september 2007 af ibibib (Slettet)

T=½bcsin(A)

Svar #3
23. september 2007 af Khilafah (Slettet)

Ja, men du har ikk sin(A), det er den du skal finde.

Brugbart svar (1)

Svar #4
23. september 2007 af ibibib (Slettet)

Netop, og du kan benytte formlen i #1 til at beregne A.

Svar #5
23. september 2007 af Khilafah (Slettet)

Men det giver ikke den korrekte løsning.

Brugbart svar (1)

Svar #6
23. september 2007 af ibibib (Slettet)

Jo.

Svar #7
23. september 2007 af Khilafah (Slettet)

Hvad er løsningen så? 1,35?

Brugbart svar (1)

Svar #8
23. september 2007 af ibibib (Slettet)

30,76.

Svar #9
23. september 2007 af Khilafah (Slettet)

Hvordan kom du frem til det vha. af den formel?

Brugbart svar (1)

Svar #10
23. september 2007 af ibibib (Slettet)

Jeg indstillede min lommeregner til grader, jeg sætte tallene ind i formlen og jeg isolerede A.

Svar #11
23. september 2007 af Khilafah (Slettet)

Kan stadig ikke finde frem til den løsning vha. den formel? Kan du skære det ud i "pap" tak?

Brugbart svar (1)

Svar #12
23. september 2007 af Calensuleion (Slettet)

Kan du nu bruge cosinus? Du ved jo ikke, om det er en retvinklet trekant. Man burde bruge ibibib's formel og isolere A derfra

Svar #13
23. september 2007 af Khilafah (Slettet)

jamen, skal formlen så ikke være: sin(A)=0,5=½bc-T.

Svar #14
23. september 2007 af Khilafah (Slettet)

*sin(A)=½bc-T.

Brugbart svar (1)

Svar #15
24. september 2007 af ibibib (Slettet)

Nej da,

Skriv et svar til: Er du frisk på en udfordring?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.