Matematik

opg u.hjælpemidler

23. september 2007 af KME89 (Slettet)
Hvorn løser jeg denne opg. om faktorisering.

opg: Bestem rødderne i andengradspolynomiet
f(x)=x^2-x-2
og faktoriser polynomiet.

Skal jeg beregne toppunktet?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2007 af Munck (Slettet)

x^2-x-2 = 0.

Så har du din formel for hvordan man løser en andengradsligning (kan ikke huske den længere).

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2007 af josemaria (Slettet)

Du bestemmer rødderne ved at løse ligningen når den er lig nul.

x^2-x-2=0

At faktorisere er egentlig bare det modsatte af at reducere.

x^2-x-2 = x(x-1)-2

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2007 af josemaria (Slettet)

#1
Sådan noget skal altså sidde fast Munck :P

d = b^2-4ac
d<0 = ingen løsning
d=0 en løsning
d>0 to løsninger

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2007 af ibibib (Slettet)

Når du har fundet rødderne x1 og x2 kan du faktorisere vha
f(x)=a(x-x1)(x-x2).

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2007 af Calensuleion (Slettet)

Og så for at få rødderne:

(-b±sqrt(D))/(2*a)

; )

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. september 2007 af mathon


f(x) = x^2-x-2 = 1*(x-rod_1)(x-rod_2) = (x-rod_1)(x-rod_2)

Skriv et svar til: opg u.hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.