Tysk

Tysk Akkusativ og Dativ

24. september 2007 af Maioberg (Slettet)
Hej alle.

Jeg kan ikke huske endelserne i akkusativ og dativ. Kan godt huske forholdsordene, men ikke eine osv. Så skal have han, hun , intet køn + plural, i både akkusativ og dativ.

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2007 af protein30 (Slettet)

Kig vedrørende din ordbog...

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2007 af josemaria (Slettet)

M F N PL

AKK N E S E

DAT M R M N+N

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2007 af ik_noget29 (Slettet)

http://hjem.tele2adsl.dk/johnmadsen/Grammatik/tysk.html

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2007 af ik_noget29 (Slettet)

#2 det var da ikke særligt overskueligt, ikke alle kan gennemskue den der kan jeg love dig for!

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2007 af josemaria (Slettet)

Flot #2!

Akkusativ: M = einen. F = eine N = ein PL = eine

Dativ: M = einem F = einer N = einem PL = einen+n

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. september 2007 af josemaria (Slettet)

Slap nu af kære edina.
Troede ikke det ville blive sat sådan op. De var meningen det skulle være skematisk. :P

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. september 2007 af ik_noget29 (Slettet)

#6 lær at tale pænt maria, hver gang jeg laver en kommentar skal du nedgøre mig. Pas lige på med det!

Brugbart svar (0)

Svar #8
24. september 2007 af josemaria (Slettet)

Jeg nedgør overhovedet ikke :)
"lær at tale pænt"
Har du steder og passager, hvor du ser jeg ikke taler pænt måske ? Mit navn er Abderrahim, tak. :)

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. september 2007 af ik_noget29 (Slettet)

Mai, hvis du har yderligere problemer, kan du skrive til mig. Tjek hjemmesiden, den er rigtig god!

Brugbart svar (0)

Svar #10
24. september 2007 af danielruhmann (Slettet)

Til SP`s høns:
http://www.emmagad.dk/

Så burde der kunne findes en ordentlig tone!

Hvis det ikke er nok, kan I også tage et kig på, hvordan man skal opføre sig, når man går på gaden (bevæger sig rundt i internettets fora):

Alle ved vist, at man paa et Fortov eller en Gangsti har at rette sig efter den paa Stedet gældende Politiforordning for Gadefærdsel.

Men Alle synes ikke at vide, at den Yngre altid bør passe at gaa paa venstre Side af den Ældre eller Betydeligere, naar man følges. Ligeledes gaar en Herre til venstre for en Dame.

Dette er en Høflighedsregel, som alle Forældre bør lære deres Børn. Naar de Unge kender den, er det et Bevis paa, at de kommer fra et kultiveret Hjem.

Hilsner paa Gaden. Skikken at tage Hatten af ved Møder i fri Luft, ikke alene for Damer, men ogsaa for andre Herrer, er saa udbredt og indgroet i vore nordiske Forhold, at det vækker Forundring hos alle Tilrejsende, som med Forbavselse anfører i Rejsebreve: ,"To Kontorister mødes, og deres Hatte ryger af."

Det kan være urimeligt, men er dog Udtryk for en Befolkningen iboende Høflighedstrang, og bliver neppe anderledes.

En Herre tager Hatten af med højre Haand, idet han, hvis han ryger, tager Cigaren ud af Munden med venstre Haand, men han tager Hatten af med venstre Haand, hvis han i det samme udveksler Haandtryk med en anden Person, eller gaar med en Dame under sin højre Arm. Dog bør han helst slippe hende, idet han hilser.

Dette sker dog sjældent, da det er gaaet af Mode for Forlovede eller Ægtepar at gaa Arm i Arm paa Gaden.

En Dames Hilsen har mere at sige, end man tror - et mut Nik til en Beundrer, der ikke har udtalt sig, har ødelagt mere end én Chance. Læg derfor, for alle Tilfældes Skyld, et lille Smil i Deres Hilsen, kære Frøken, lige flygtigt nok til ikke at sige mere, end De selv vil, men saa charmerende, at det dog giver Plads for Muligheder.

Som bekendt hilser en Herre her til Lands først paa en Dame. I England er det omvendt, idet man der, som Udtryk for et maaske endnu mere udviklet Galanteri, er af den Mening, at det er Damen, der maa hilse først, og derved angive, om Herren overhovedet er værdig til at modtage hendes Hilsen.

Den yngre Dame hilser selvfølgelig først paa den Ældre.

Giv de mindre heldigt Stillede samme venlige Hilsen som Potentaterne. Det er ikke alene kønt og rigtigt men tillige klogt, da det giver En Omdømme for Ligefremhed og Usnobbethed.

Hvis De kun har kendt et Menneske flygtigt og er blevet hængende ved en Hilsen, der plager Dem lidt, lad da et Par Gange ved Mødet, som De ikke ser Vedkommende, og lad saa Hilsenen falde. Man kan ikke være forpligtet til et helt Liv at hilse paa et Menneske, fordi man f. Eks. Aar tilbage i en Tandlæges Venteværelse er faldet i Snak sammen. Der er Grænser for Høflighed.

Hvis en af Deres Bekendte har haft det ikke ualmindelige Uheld at have et Udestaaende med Øvrigheden og er kommet galt af Sted, hils da først paa Vedkommende og hils venligt, med mindre Lovbruddet har været meget graverende. Denne Venlighed vil aldrig blive glemt.

Naar en Dame hilser Nogen paa Gaden, tager den Herre, hun eventuelt følges med, Hatten af, selv om han ikke kender den Paagældende. Det samme gælder iøvrigt en Herre.

Svar altid høfligt, naar Nogen beder Dem om en Oplysning paa Gaden, selv om De har Hastværk.

Er det en Udlænding, vil en saa fyldig Besked som muligt, fremsat i en venlig Form, være endnu vigtigere.

Bryd Dem ikke om, at De maaske ikke er Spørgerens Sprog helt mægtig, men svar Vedkommende saa godt, De kan, eller, hvis en gensidig Forstaaelse viser sig umulig, hjælp da Vedkommende til at faa Besked hos en Anden.

Ved behagelig og imødekommende Opførsel mod Fremmede giver De et om end nok saa lille Bidrag til den Forestilling om vort Folks Kulturstandpunkt, som er raadende mellem Udlændinge.

Vend Dem ikke om paa Gaden efter En, De lige har passeret, for at studere Vedkommende bagfra. En saadan Interesse vidner ikke om god Tone.

Puf ikke Deres Ledsager i Siden eller hvisk og tisk ikke paa mærkbar Maade for at henlede Opmærksomheden paa en Person, der kommer gaaende mod Dem. Hvis De ønsker at sige: Giv Agt! maa det ske som i et Aandepust, uhørligt og usynligt for dem eller Den, der gaar Dem forbi.

Hvis det er Dem selv, der er Genstand for en saadan maaske smigrende, men mindre taktfuld Interesse, lad da ikke den mindste Bevægelse røbe, at De har bemærket den, men lad de nysgerrige Forbipasserende være som Luft for Dem.

En Herre kan ikke standse en Dame paa Gaden, medmindre han staar hende saa nær, at dette sker ganske uvilkaarligt og naturligt.

Det bliver en Dames Sag at standse og begynde en Samtale med en Herre. Hun bør ikke gøre det, hvis han er hende fremmed, medmindre hun har Garanti for hans Tænkemaade og Optræden overfor Kvinder, kort sagt fuld Tillid til hans Ridderlighed. Ubetænksomhed paa det Omraade har ofte ført unge Piger ind paa en farlig Glidebane. Det ses ofte først, naar det er for sent.

En ung Dame bør ogsaa være forsigtig med at lade sig følge hjem fra Selskab i en sen Nattetime af en Herre, der er hende ubekendt.

Brugbart svar (0)

Svar #11
24. september 2007 af josemaria (Slettet)

Tak skal du have Daniel :)

Skriv et svar til: Tysk Akkusativ og Dativ

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.