Matematik

Ligninger Hjælp

24. september 2007 af afsharkizi (Slettet)
Jeg har et par ligninger som jeg synes er svære

4x-2/3 = 1/2(x+3)

2(x-1)+3-x = 1+x

1/2(-4x+2) = 5-2x

(x-1)(x+2) = 0

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2007 af josemaria (Slettet)

Har du prøvet selv?
Hvis du har, så lad os se hvad du har prøvet på.

Svar #2
24. september 2007 af afsharkizi (Slettet)

Jeg kan ikke

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2007 af josemaria (Slettet)

hvordan plejer du at løse ligninger?

Svar #4
24. september 2007 af afsharkizi (Slettet)

Jeg plejer og løse dem som ikke ligner dem jeg er ikke vant til at løse sådanne med brøker

Svar #5
24. september 2007 af afsharkizi (Slettet)

Hvordan skal jeg gøre det ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. september 2007 af -Zeta- (Slettet)


2x ganges ind i parantesen

Placer alle led på samme side

Faktoriser

Af nulreglen fås

Svar #7
24. september 2007 af afsharkizi (Slettet)

Hvordan laver jeg den første

Brugbart svar (0)

Svar #8
24. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

#7.
Det er svært for os at hjælpe med sådan en ligning, da vi ikke ved hvad der er i tæller og nævner.

Skriv fx brøken "½" som (1/2) og _ikke_ 1/2

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

Er den sådan her?

Svar #10
24. september 2007 af afsharkizi (Slettet)

ja det er den

Brugbart svar (0)

Svar #11
24. september 2007 af mathon

2(x-1)+3-x = 1+x

(2x-2) + 3 - x = 1 + x

2x - 2 + 3 - x = 1 + x

x + 1 = 1 + x, hvilket gælder for ALLE reelle x

løsning x€R

Svar #12
24. september 2007 af afsharkizi (Slettet)

tak skal du have

Svar #13
24. september 2007 af afsharkizi (Slettet)

Den sidste kan jeg ikke rigtig løse den giver ingen mening jeg har løst de andre..

Svar #14
24. september 2007 af afsharkizi (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/Eq2Img/ShowEq.ashx?$4x%20-%20\frac{2}{3}%20=%20\frac{1}{2}(x+3)$

Hvordan skal jeg løse den her

Svar #15
24. september 2007 af afsharkizi (Slettet)

(x-1)(x+2) = 0

Hvordan løser jeg denne her ???

Brugbart svar (0)

Svar #16
24. september 2007 af josemaria (Slettet)

nulreglen.

A*B=0 , ergo må enten A, B, eller begge være nul, for at resultatet skal give nul.

Brugbart svar (0)

Svar #17
24. september 2007 af josemaria (Slettet)

x-1 = 0 <=> x=1
x+2 = 0 <=> x=-2

Brugbart svar (0)

Svar #18
24. september 2007 af josemaria (Slettet)

En anden måde at gøre det på er at du ophæver paranteserne, så fremkommer der en andengradsligning, som du kan løse vha. diskriminant etc.

(x-1)(x+2) = x^2+2x-x-2 = x^2+x-2

Brugbart svar (0)

Svar #19
24. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

#6.
En ups'er. Jeg tog mig ikke nok tid til at få skrevet opgaven rigtig af. Godt du fik set det Mathon (#11). :-)

Skriv et svar til: Ligninger Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.