Kemi

Oxidationstal for Cr(OH 4)^-2

25. september 2007 af Julie.K (Slettet)
Ja, som overskriften siger..

Så søger jeg oxidationstallet for Cr(OH 4)^-2 Og gerne hvorfor. Kan nemlig ikke helt finde ud af hvad jeg skal gøre med (OH 4)
:)

Hilsen Julie K.

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)

O har OT=-2 og H har OT=+1. Hvis summen af enkeltatomernes OT skal være = ionens ladning gælder derfor at:

-1 = 4*-2 + 4*+1 + Cr

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2007 af Pelle89 (Slettet)

-2=4*-2+4+1+cr selvfølgelig :P...

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2007 af Pelle89 (Slettet)

argh for satan har lavet en fejl kan jeg se :S -2=4*-2+4*1-cr isoler cr

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2007 af Pelle89 (Slettet)

endnu en fejl. undskyld
-2=4*-2+4*1+cr

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Hvis du nu løser ligningen i #4 (uden fejl), så har du OT for Cr i chromat (Cr (OH)4^-)

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. september 2007 af Pelle89 (Slettet)

hehe kemiersjov det er stadig Cr(OH)^2-..

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Sorry læste ikke opgaven ordentligt!

Det er ikke chromat men ChromII-oxid, Cr er i +2, hvis ellers formlen er Cr(OH)4^2- og ikke det du har skrevet i overskriften.

Brugbart svar (0)

Svar #8
25. september 2007 af Pelle89 (Slettet)

der er ingen andre end dig der har sagt det var chromat

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. september 2007 af mathon

Cr(OH 4)^-2

hvis Cr(OH 4)^-2 fandtes på ionform ville det være som Cr^(2+) * 4OH^(-)

hvorfor OT(Cr) = +2

Brugbart svar (0)

Svar #10
27. september 2007 af mathon

Cr^(2+) * 4OH^(-) --> Cr^(2+) + 4OH^(-)

Skriv et svar til: Oxidationstal for Cr(OH 4)^-2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.