Kemi
Redoxtitrering "indstilling af kaliumpermanganatopløsningen"
25. september 2007 af
DGS81 (Slettet)
Hejsa, jeg sidder her med en opgave og er helt blank, jeg er ikke særlig stærk i kemi og det hele går lidt hurtig for mig, håber nogen kan pege mig i den rigtige retning!
vi har lavet et forsøg med
0,02 M kaliumpermanganatopløsningen
Natiumoxalat (na2c2o4)
De to spørgsmål jeg har problemer med er disse
"bestem stofmængden af permanganation"
"beregn koncentrationen af kaliumpermanganatopløsning"
håber nogen kan pege mig i den rigtige retning.
Mvh
Morten
vi har lavet et forsøg med
0,02 M kaliumpermanganatopløsningen
Natiumoxalat (na2c2o4)
De to spørgsmål jeg har problemer med er disse
"bestem stofmængden af permanganation"
"beregn koncentrationen af kaliumpermanganatopløsning"
håber nogen kan pege mig i den rigtige retning.
Mvh
Morten
Svar #1
25. september 2007 af DGS81 (Slettet)
Forsøget forlyder:
1, der afvejes 0,1-0,2g natriumoxalat (0,122G) som overføres til en konisk kolbe og opløses i lidt demineraliseret vand. Der tilsættes ca. 10 mL 2 M svovlsyre. Ved stuetemparatur forløber reaktionen mellem permanganation og oxalation ret langsomt opløsningen i kolben opvarmes derfor til ca 50-60C.
2 Hold opløsningen varm og titrer til ækvivalenspunket er nået.
1, der afvejes 0,1-0,2g natriumoxalat (0,122G) som overføres til en konisk kolbe og opløses i lidt demineraliseret vand. Der tilsættes ca. 10 mL 2 M svovlsyre. Ved stuetemparatur forløber reaktionen mellem permanganation og oxalation ret langsomt opløsningen i kolben opvarmes derfor til ca 50-60C.
2 Hold opløsningen varm og titrer til ækvivalenspunket er nået.
Svar #3
26. september 2007 af DGS81 (Slettet)
Hey, tak for linket det var rart lige at tjekke ens arbejde ;-D
men de 2 spørgsmål svare den vidst ikke på ?
"bestem stofmængden af permanganation"
"beregn koncentrationen af kaliumpermanganatopløsning"
Mvh
Morten
men de 2 spørgsmål svare den vidst ikke på ?
"bestem stofmængden af permanganation"
"beregn koncentrationen af kaliumpermanganatopløsning"
Mvh
Morten
Svar #4
26. september 2007 af mathon
0,122g natriumoxalat er afvejet
M(Na2C2O4) = (2*23+2*12+4*16)g/mol = 134 g/mol
n(Na2C2O4) = 0,122g/(134*g/mol) = 9,104478*10^(-4) mol
til støkiometrisk beregning:
2KMnO4 + 5Na2C2O4 + 8H2SO4 --> 2MnSO4 + K2SO4 + 5Na2SO4 + 10CO2 + 8H2O
hvoraf læses
5 mol Na2C2O4 ækvivalerer 2 mol KMnO4 - dvs. i mængdeforholdet 5:2
9,104478*10^(-4) mol Na2C2O4 ækvivalerer 9,104478*10^(-4)*mol/5*2 = 3,64179*10^(-4) mol KMnO4
n(KMnO4) = 3,64179*10^(-4) mol KMnO4
disse 3,64179*10^(-4) mol KMnO4 befinder sig i et volumen på 10 mL
c(KMnO4) = 3,64179*10^(-4)*mol/(0,1*L) = 3,64179*10^(-3)mol/L = 3,64179*10^(-3) M
M(Na2C2O4) = (2*23+2*12+4*16)g/mol = 134 g/mol
n(Na2C2O4) = 0,122g/(134*g/mol) = 9,104478*10^(-4) mol
til støkiometrisk beregning:
2KMnO4 + 5Na2C2O4 + 8H2SO4 --> 2MnSO4 + K2SO4 + 5Na2SO4 + 10CO2 + 8H2O
hvoraf læses
5 mol Na2C2O4 ækvivalerer 2 mol KMnO4 - dvs. i mængdeforholdet 5:2
9,104478*10^(-4) mol Na2C2O4 ækvivalerer 9,104478*10^(-4)*mol/5*2 = 3,64179*10^(-4) mol KMnO4
n(KMnO4) = 3,64179*10^(-4) mol KMnO4
disse 3,64179*10^(-4) mol KMnO4 befinder sig i et volumen på 10 mL
c(KMnO4) = 3,64179*10^(-4)*mol/(0,1*L) = 3,64179*10^(-3)mol/L = 3,64179*10^(-3) M
Skriv et svar til: Redoxtitrering "indstilling af kaliumpermanganatopløsningen"
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
