Matematik

Hjælp - ligninger

26. september 2007 af KMoestrup (Slettet)
Nogle der kan skære ud i pap, hvordan man reducere sådan en ligning her:

(S-T)(S+T) – ( S + T)^2 + 2ST

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2007 af josemaria (Slettet)

Brug dine regneregler, som du nok har i din matmatikbog, eller formelsamling.

Det er ikke så svært. Det er bare om at komme i gang.

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2007 af hund (Slettet)

Gi'r det ik 0?

Svar #3
26. september 2007 af KMoestrup (Slettet)

Jeg har kun regneregler for "Sandsynligheder i normalfordeling" og "sandsynligheder", ved ihvertfald det ikke er dem jeg skal bruge.

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2007 af hund (Slettet)

Eller..

S^2-T^2-(S^2+T^2+2ST)+2ST

fair nok

-2T^2

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2007 af hund (Slettet)

Det er helt simple regneregler. Multiplikation og addition.

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2007 af hund (Slettet)

Jeg forklarer meget gerne, så spørg endelig..

Svar #7
26. september 2007 af KMoestrup (Slettet)

Tak.
Tror jeg har forstået det nu, du har " * " (S-T)og(S+T) ikke ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. september 2007 af hund (Slettet)

Hvis " * " = ganget, så jo! :D

Svar #9
26. september 2007 af KMoestrup (Slettet)

Wuhuuu så langt så godt hehe:D
ser det her noglelunde rigtigt ud?

Reducer (S-T)(S+T) – ( S + T)² + 2ST

S^2 - T^2 - S^2 + T^2 + 2ST

S^2 - S^2 - T^2 + T^2 + 2ST

T^4 + 2ST

Brugbart svar (0)

Svar #10
26. september 2007 af hund (Slettet)

Det er ikke helt korrekt.

Lad os tage det skridt for skridt.

Hvad giver (S-T)(S+T), når du ganger det ud?

Svar #11
26. september 2007 af KMoestrup (Slettet)

S^2 - T^2 ?

Brugbart svar (0)

Svar #12
26. september 2007 af hund (Slettet)

Jep

Og hvad så med (S + T)^2 ?

Svar #13
26. september 2007 af KMoestrup (Slettet)

Det må enten blive 2ST eller S^2 og T^2

Brugbart svar (0)

Svar #14
26. september 2007 af hund (Slettet)

Jeg kan afsløre, at det bliver alle tre. Hvad skal det betyde tænker du sikkert. Men se nu her:

(S+T)^2 hvad betyder det egentlig? Jo, det betyder, at man skal gange parentesen med sig selv, altså:

(S+T)^2 = (S+T)(S+T)

Ligesom, at x^2 = x*x ok?

Prøv nu at regne det ud.

Svar #15
26. september 2007 af KMoestrup (Slettet)

så er det jo S^2+T^2

Brugbart svar (0)

Svar #16
26. september 2007 af hund (Slettet)

Er det nu også det?

Du skal være lidt forsigtig her.

Tror mit x-eksempel forvirrede dig lidt. Min fejl.

Vi tager den trin for trin:

(S+T)^2 = (S+T)(S+T) (den var du med på, ik?)

Jeg vil nu gange det hele ud. Jeg benytter tegnet "&" foran dem, jeg ganger sammen. ok?

(&S+T)(&S+T) = S^2

(&S+T)(S+&T) = S*T

(S+&T)(&S+T) = T*S

(S+&T)(S+&T) = T^2

Samlet: S^2 + T^2 + S*T + T*S = S^2 + T^2 + 2*S*T (har udnyttet, at T*S + S*T = 2*S*T)

Forstår du, hvad det er du har udeladt?

Svar #17
26. september 2007 af KMoestrup (Slettet)

Okai, ja nu er jeg med.

Brugbart svar (0)

Svar #18
26. september 2007 af hund (Slettet)

Og du får det rigtige resultat? -2T^2?

Svar #19
26. september 2007 af KMoestrup (Slettet)

hmm nej fik 2s^2 prøver lige igen

Svar #20
26. september 2007 af KMoestrup (Slettet)

Sådan fik den, mange tak for hjælpen :D

Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.