Matematik

Vektor

26. september 2007 af Miss La Di Da (Slettet)
Hvordan skal jeg løse flg. opgave:

Opløs vektoren r = (-5,8) efter vektor p og vektor q

Og hvad mener de med at "opløse"?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2007 af hund (Slettet)

Hvis p går ud af x-aksen og q y-aksen, så må der gælde:

r = -5p + 8q

ok?

Svar #2
26. september 2007 af Miss La Di Da (Slettet)

Ok, men hvordan kan vi vide, at p går ud af x-aksen og q ud ad y-aksen?
Og er det bare svaret?

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2007 af hund (Slettet)

det ved jeg heller ikk.. men det vil jeg antage. Står der ikke noget om det i din bog? Eller i opgaven.

Svar #4
26. september 2007 af Miss La Di Da (Slettet)


Der står i facit at det skal give vektor r = 1,1 vektor p +3,6 vektor q, men det forstår jeg ikke.. Der står ikke ngt. i bogen.

Svar #5
26. september 2007 af Miss La Di Da (Slettet)

Undskyld! Der står at p = (2,4) og q = (-2,1), men forstår stadig ikke hvordan de får de tal..

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2007 af hund (Slettet)

Ved du hvordan man lægger to vektorer sammen?

Svar #7
26. september 2007 af Miss La Di Da (Slettet)

Ex: vektor a + vektor b må gi a1+b1, a2+b2

Svar #8
26. september 2007 af Miss La Di Da (Slettet)

Jeg har fundet løsningen! Men skal selvfølgelig bruge determinantmetoden ;-) Men tak.

Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.