Matematik

Virkelig vigtigt !(:

26. september 2007 af KME89 (Slettet)
Hej nogen der kan skub mig igang med denne opg?

Grafen for en funktion f(x) er en parabel, som skærer koordinatsystemets akser i punkterne A(2,0),B(8,0)og C(0,4).

- bestem en forskrift for f(x)

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2007 af hund (Slettet)

Du har de to skæringspunkter med x aksen samt toppunktet.

Kan du arbejde dig videre herfra?

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2007 af Sherwood (Slettet)

Indsæt for eksempel punkterne i lommeregnerens Stats/list editor funktion. Vælg så QuadReg.

Svar #3
26. september 2007 af KME89 (Slettet)

Hmm jaah, skal jeg så bruge rødderne?
a(x-x1)(x-x2) a(0-2)(0-8) ??
er jeg på rette spor..

Svar #4
26. september 2007 af KME89 (Slettet)

Ved brug af lommeregner.. for jeg den til at være : Y=0,25^2-2,5x+4

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2007 af MichaelS (Slettet)

Du er på rette spor, ja.

4 = a(0-2)(0-8)

Derudfra kan du finde a, herefter skal du udregne f(x) = a(x-x1)(x-x2)

Svar #6
26. september 2007 af KME89 (Slettet)

Okay, så tror jeg at jeg snart er i mål.

Tak for hjælpen.

Skriv et svar til: Virkelig vigtigt !(:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.