Kemi

afstem reaktionsskema

27. september 2007 af mikeh (Slettet)
Hej,


Mno_4^- + Br^- --> Mn^2+ + Br_2

skal afstemme den, men kan ikke, er der ikke nogle der kan se hvilken brøler jeg laver?

Mine ox-tal er

Mno_4^- = 7

Br^- = -1


Mn^2+ = 2

Br_2 = 0

Vi kan så sige at

Mn falder med 5
og Br stiger med 1


og hvad gør jeg så?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Så skal du have lige meget der stiger, som der falder. For hver een MnO4^- skal du bruge 5 Br^-. For at undgå noget med ½ koefficienter, kan du f.eks tage 2 MnO4^- og 10 Br^-

Afstem nu reaktionen m.h.v. Mn og Br

Afstem ladningerne med H+ (det foregår i sur opløsning)

Afstem O med H2O, der hvor det mangler

Svar #2
27. september 2007 af mikeh (Slettet)

nice manner :D

min lærer snakkede engang om at gange på tværs eller noget? det har jeg glemt, nogle der ved hvad det går ud på?

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Eksempel:

OT stiger 5 for det ene atom og falder 3 for et andet. Det atom, der stiger med 5 ganges med 3 og det der falder med 3 ganges med 5. Hermed får du lige mange OT op og ned.

Svar #4
27. september 2007 af mikeh (Slettet)

hvad skal man så bruge det til :S

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)

I dit eksempel, får du ændringerne i OT til at stemme, ved at gange således:

Mn: 5 ned gange med 1 = 5 op i alt
Br: 1 op gang med 5 = 5 ned i alt

Svar #6
27. september 2007 af mikeh (Slettet)

nåeh.. på den måde :D

Skriv et svar til: afstem reaktionsskema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.