Matematik
regneudtryk
27. september 2007 af
do-zap (Slettet)
min opg er:
trykket i atmosfæren, målt i atm, aftager som funktion af højden, målt i km, over jordoverfladen med god tilnærmelse som en eksponentiel udvikling P med en halveringshøjde på 5km
a) opskriv et regneudtryk for P, som funktion af højden h, idet trykket ved jordoverfladen er 1 atm
jeg forstår ikke opg! tak på forhånd!
trykket i atmosfæren, målt i atm, aftager som funktion af højden, målt i km, over jordoverfladen med god tilnærmelse som en eksponentiel udvikling P med en halveringshøjde på 5km
a) opskriv et regneudtryk for P, som funktion af højden h, idet trykket ved jordoverfladen er 1 atm
jeg forstår ikke opg! tak på forhånd!
Svar #1
27. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Det grundkæggende udtryk for trykket er:
P(h) = P0*exp(-k2*h)
D.v.s. for h=0 er trykket P0. Når h stiger falder trykket. Du skal nu finde den højde (h), hvor P(h) = 0,5*P0, dette er nemlig halveringshøjden.
PS P0=1 så jeg lige i opgaven
P(h) = P0*exp(-k2*h)
D.v.s. for h=0 er trykket P0. Når h stiger falder trykket. Du skal nu finde den højde (h), hvor P(h) = 0,5*P0, dette er nemlig halveringshøjden.
PS P0=1 så jeg lige i opgaven
Skriv et svar til: regneudtryk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
