Matematik

værdimængden

29. september 2007 af thelife (Slettet)
hej


der står i min opg at

en funktion f er givet ved f(x)=7x^2+28x+21

bestem værdimængden for f

skal man bruge den her formel

T=-b/2*a/,-d/4a

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2007 af dnadan (Slettet)

Du skal bruge -d/(4a), dette må givetvis være den laveste funktionsværdi funktionen kan tage...

Svar #2
29. september 2007 af thelife (Slettet)

men skal jeg ikke bruge også den her

T=-b/2, -d/4a det hænger jo sammen

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2007 af Teazy (Slettet)

Nej.. Værdimængden spænder kun over y-værdierne.

Svar #4
29. september 2007 af thelife (Slettet)

så jeg skal kun bruge den her -d/(4a), som dnadna skrev ? hvordan ved du det er kun på yværdien

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2007 af Teazy (Slettet)

Ja så finder du toppunktet, eller i dit tilfælde "bundpunktet". Når du har bundpunktet er værdigmængden givet ved Vm(f): [-d/4a;uendelig[

Fordi at værdimængden Vm(f) består af y-værdierne, mens definitionsmængden Dm(f) er x-værdierne.

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. september 2007 af dnadan (Slettet)

Definitionsmængden er for variable(her x)
Værdimængden er for funktionen(her f(x))

Skriv et svar til: værdimængden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.