Fysik

Bremsekraft

29. september 2007 af Marie+Louise (Slettet)
Jeg ska udregne bremsekraften for et legeme, der bevæger sig med 30 m/s først og har massen 5 kg. Derudover decelererer dem med 5 m/s².

Hvordan gør jeg det?
Er det noget i stil med F_brems = E_kin/strækning?
Jeg har nemlig ikke fået angivet nogen strækning?
Et andet sted på internetet har jeg fundet, at F_brems = m*g*my (fra http://hjemmesider.eucsyd.dk/bft/naturfag/Dokumenter/kraft.htm), men det kan jeg da ikke bruge, da jeg ikke har nogen gnidningskoeffiecient my?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

30m/s/5m/s^2=6s, Kraften er m*a=5kg*5m/s^2=25kgm7s^2=25Newton

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2007 af .:Tarzan:. (Slettet)

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/vejledninger/undervisgym/astronomi.PDF

Svar #3
30. september 2007 af Marie+Louise (Slettet)

#2 har vist ingen relevans?

#1 Hvad skal du bruge de 6 s til og hvorfor regner du det ud?

Svar #4
01. oktober 2007 af Marie+Louise (Slettet)

Det kunne være lækkert hvis en eller anden gad at svare, så er jeg nemlig færdig med afleveringen :)

Takker på forhånd for enhver hjælp.

Skriv et svar til: Bremsekraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.