Matematik

Hjælp mig (haster)

29. september 2007 af Silan1 (Slettet)
Hej alle sammen...
jeg håber i gider hjælpe mig...
Jeg kan desværre finde ud af pgaven!

Et sykke bomuldsstof krymper 15% i længderetningen efter den første gang i vaskemaskinen. Du skal bruge et stykke, der er 1.70 m langt.
Hvor langt et stykke stof skal du købe?

Håber i gider hjælpe mig venter til 00.00 :)

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2007 af ibibib (Slettet)

1,7/0,85 = 2

Svar #2
29. september 2007 af Silan1 (Slettet)

er det 1,7: o,85 = 2 ,, hvor kommer 0.85 fra ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2007 af ibibib (Slettet)

1-15% = 1-0,15 = 0,85.

Svar #4
29. september 2007 af Silan1 (Slettet)

kan du hjælpe ogs¨å hjælpe mig med den her opgave...
Det vil være en stor hjælp af dig Tusind tak :)

Hvis en matematilbog koster 135kr. ekskl. moms
beregn hele beløbet ?

Svar #5
29. september 2007 af Silan1 (Slettet)

kan du hjælpe ogs¨å hjælpe mig med den her opgave...
Det vil være en stor hjælp af dig Tusind tak :)

Hvis en matematilbog koster 135kr. ekskl. moms
beregn prisen inkl. moms (25%) ..
det den her der rigtig. den anden er forkert sorry


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. september 2007 af ibibib (Slettet)

135·1,25

Svar #7
29. september 2007 af Silan1 (Slettet)

er 1.25 hvis det er 25%

Brugbart svar (0)

Svar #8
29. september 2007 af ibibib (Slettet)

Ja, naturligvis.

Brugbart svar (0)

Svar #9
29. september 2007 af Janjun (Slettet)

Ja, for 100% + 25% = 125% og det skrevet om til decimal tal er 1,25.

Svar #10
29. september 2007 af Silan1 (Slettet)

Det er den sidste spørgsmål...
Tusind tak alle sammen :)

Pia vil købe for 6500 kr. Hun får 15% i rabat.
a) Hvor stor en procentdel af prisen skal pia betale?

b)Beregn den pris Pia skal betale?

på forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #11
29. september 2007 af math-freak++ (Slettet)

Prøv dog i det mindste at se på din egen opgave ! vi skal ikke lave alle dine lektier! i virkeligheden gør vi dig bare en dum tjeneste

Brugbart svar (0)

Svar #12
29. september 2007 af ibibib (Slettet)

a) Den kan du da godt selv regne ud!

b) 6500·0,85

Brugbart svar (0)

Svar #13
29. september 2007 af Janjun (Slettet)

a) 100% - 15% = 85%
b) 85% lavet om til decimal tal = 0,85 -> 0,85 * 6500kr=5525kr

Brugbart svar (0)

Svar #14
29. september 2007 af Janjun (Slettet)

# 12
Min fejl, havde ikke set dit indlæg.

Skriv et svar til: Hjælp mig (haster)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.