Matematik

stamfunktion

30. september 2007 af jhwinther (Slettet)
hvordan bestemmer jeg stamfunktion hvor der indgår "exp" ?

den hedder h(x)=5/6(-3x-4)exp(5x-3)

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2007 af ibibib (Slettet)

Jeg er ikke sikker på hvad du spørger om.
En stamfunktion til exp(x) er exp(x).

Svar #2
30. september 2007 af jhwinther (Slettet)

Jeg skal bestemme alle stamfunktioner til funktionen.
Men jeg har ikke set dem, med exp i før

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2007 af ibibib (Slettet)

Du kan benytte partiel integration.

Svar #4
30. september 2007 af jhwinther (Slettet)

kan det så passe, at integreret bliver det
5/6x(-1,5x^2-4x)exp(2,5x^2-3x)

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2007 af ibibib (Slettet)

Nej.

Svar #6
30. september 2007 af jhwinther (Slettet)

nej. nu er jeg også kommet frem til at
f=exp(5x-3)
F=
g=(-3x-4)
g'=-3

så skal det vel sættes ind i F*g-F*g'

men hvordan finder jeg F

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. september 2007 af Benjamin. (Slettet)

#6 Du finder F(x) ved integration ved substitution.

Svar #8
30. september 2007 af jhwinther (Slettet)

det forstår jeg ikke. altså jeg skal vel så sætte "t" til at være noget.. hvordan finder jeg ud af det

Brugbart svar (0)

Svar #9
30. september 2007 af ibibib (Slettet)

1/5·exp(5x-3) er en stamfunktion til exp(5x-3). Den kan man enten "gætte" eller beregne ved at sætte t=5x-3.

Skriv et svar til: stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.