Matematik

Geometri opgaver

30. september 2007 af hollak (Slettet)
OPG 1) trekant abc og a’ b’ og c’ er ensvinklede.

Sidelængden bc er 3 og ac er 4 (har regnet sidelængden ab=(5) ved hjælp af Pythagaros sætning… I den anden ved vi at a’c’ er 6
Bestem længden af siden b’c’ , men hvordan?


OPG 2) Her er figuren der viser en firkant ABCD, hvori diagonalen BD er indtegnet. Det oplyses, at A=142, B=121, ad= 43 og cd= 81… Har beregnet Side længden bd= 71… Men hvordan finder jeg vinkel C?

http://peecee.dk/index.php?lid=1&aid=1&pid=2&loadid=70634

Håber I vil hjælpe.. På forhånd Tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2007 af jhwinther (Slettet)

du regner forholdet ud mellem de to sider du kender, altså ac=4 og a'c' = 6, dvs 4/6
det man så får, kan du gange den kendte side bc med, for at få b'c'

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2007 af peter lind

Du har 2 sider og en vinkel i trekant ABD og kan derfor beregne vinkel ABD. Heraf kan du så beregne CAD. Nu har du 2 sider og en vinkel i trekant BDC og kan heraf beregne resten.

Svar #3
30. september 2007 af hollak (Slettet)

#2
Er det siderne AB og DA? Altså 32 og 43…

Svar #4
30. september 2007 af hollak (Slettet)

Vinkel C= 59,9 grader???

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2007 af Jalokin1 (Slettet)

Du finder jo vinkel c ved hjælp af cosinus relationerne..
Jeg forstår ikke lige helt opgave 1, du siger du skal bestemme længden af siden bc, men den har du jo opgivet.!

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. oktober 2007 af Jalokin1 (Slettet)

Og desuden kan du ikke bruge pythagoras på de tre sider, fordi hvis trekantens vinkler er ensvinklede er det jo 180/3=60 og du kan kun bruge Pythagoras når du har en retvinklet trekant.. Så frem med relationerne..

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. oktober 2007 af Jalokin1 (Slettet)

Hov undskyld, min fejl jeg misforstod opgaven fuldstændig.. Du siger bare=
a'c'/ac=B'c'/bc<=>
6/4=b'c'/3<=>
6/4*3=b'c'<=>
18/4=b'c<=>
4,5=b'c'

Skriv et svar til: Geometri opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.