Matematik

parablens toppunkt

01. oktober 2007 af thelife (Slettet)
hej


y=-x^2+3x-3

der står

bestem koordinatsættet til parablens toppunkt og tegn
grafen


hvilken af dem skal jeg bruge


T=-b/2a

el

-d/4a

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2007 af sigmund (Slettet)

Toppunktet af en parabel er givet ved koordinaterne



så du skal bruge dem begge.

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2007 af KristofferFage (Slettet)

-b/2a.

Svar #3
01. oktober 2007 af thelife (Slettet)

hvilken er rigtig så for sigmund siger begge formel

kan i ikke forklar hvordan jeg kan se hvilken jeg skal bruge af formlene

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2007 af KristofferFage (Slettet)

Hvis du bruger den første har du jo x-koordinatet.. Og så er y pludseli ikke så svær at finde da du bare kan proppe x ind.

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2007 af mathon

toppunkt T(t1,t2),

hvor t1 = -b/(2a) og t2 = c-a*t1^2

Skriv et svar til: parablens toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.