Matematik

størsteværdien :O

01. oktober 2007 af the-tharchan (Slettet)
beregn størsteværdien for x: f(x)=x^2(1-x)^9, x tilhører [0;1]

f(x)=x^2(1-x)^9, x tilhører [0;1]
f'(x)=2x(1-x)^9+x^2*9(1-x)^8*(0-1)

f'(x)=2x(1-x)^9-x^2*9(1-x)^8

f'(x)=x(1-x)^8(2(1-x)-9x)

f'(x)=x(1-x)^8(2-11x) x tilhører [0;1]

f'(x)=0=x(1-x)^8(2-11x)

x(1-x)^8(2-11x)=0 brug nul-reglen

_________________________________

jeg forstår ikke rigtigt hvordan han starter med at differentiere, nogen der lige kan forklare mig det (:?

Svar #1
01. oktober 2007 af the-tharchan (Slettet)

f(x)=x^2(1-x)^9, x tilhører [0;1]
f'(x)=2x(1-x)^9+x^2*9(1-x)^8*(0-1)

f'(x)=2x(1-x)^9-x^2*9(1-x)^8

altså jeg forstår ikke hvordan han er kommet fra det første og til de næste og til det næste. resen forstår jeg godt (:

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2007 af peter lind

g(x) = x^2 g'(x)= 2x
h(x) = (1-x)^9 h'(x) = 9*(1-x)^8*(-1)
f(x) = g(x)h(x) f'(x) = g'(x)*h(x) + g(x)*h'(x)

Svar #3
01. oktober 2007 af the-tharchan (Slettet)

okay tak (., men hvordan går jeg så videre fra nulpunktet af :O?

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2007 af peter lind

Beregn f(x) for de punkter hvor f'(x) = 0 samt for intervalendepunkter. Den største af disse værdier er maksimum.

Svar #5
01. oktober 2007 af the-tharchan (Slettet)

jeg får den til 1 ved hjælp af maximum på TI-89, kan det passe ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. oktober 2007 af MuhammedAbdul (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. oktober 2007 af josemaria (Slettet)

Muhammed Ali, du er bare for latterlig at høre på.

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. oktober 2007 af josemaria (Slettet)

/muhammed Abdul

Skriv et svar til: størsteværdien :O

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.