Fysik
Acceleration & hastighed
01. oktober 2007 af
Hindsborg (Slettet)
Fysik A - O10.8
Idet en bil sætter i gang, er dens acceleration i startøjeblikket 8,7m/s^2. Imidlertid falder accelerationen lineært, således at den efter 5,8sekunder er 0.
a) Find en forskrift for accelerationen som funktionen af tiden.
b) Find bilens hastighed efter de 5,8sek.
c) Find den tilbagelagte strækning efter de 5,8 sekunder.
Ved ikke lige hvordan jeg skal gribe a) an. Mig bekendt har vi ikke arbejdet nok med funktioner, så vil lige høre fra mig, så jeg kan komme videre? Kan selvfølgelig også være, min hukommelse ikke rækker langt nok, men mangler i hvert fald lidt at gå ud fra :P
Idet en bil sætter i gang, er dens acceleration i startøjeblikket 8,7m/s^2. Imidlertid falder accelerationen lineært, således at den efter 5,8sekunder er 0.
a) Find en forskrift for accelerationen som funktionen af tiden.
b) Find bilens hastighed efter de 5,8sek.
c) Find den tilbagelagte strækning efter de 5,8 sekunder.
Ved ikke lige hvordan jeg skal gribe a) an. Mig bekendt har vi ikke arbejdet nok med funktioner, så vil lige høre fra mig, så jeg kan komme videre? Kan selvfølgelig også være, min hukommelse ikke rækker langt nok, men mangler i hvert fald lidt at gå ud fra :P
Svar #1
01. oktober 2007 af KristofferFage (Slettet)
a) Det er jo en lineær funktion får vi, at vide. Så for at finde forskriften skal vi bruge 2 koordinatsæt, da formlen for hældningenskoefficienten(?) i en lineær er: a=(y2-y1)/(x2-x1). Skulle jeg da gerne mene. Find selv koordinatsæt..
b) Bilens hastighed stiger med 8,7m/s^2. Efter 1 sekund er farten: 8,7m/s^2*1s=8,7m/s.
c) Skal lige have fat i min bog. For kan ikke huske den her.. Håber der er nogle klog hoveder der kan assistere..
b) Bilens hastighed stiger med 8,7m/s^2. Efter 1 sekund er farten: 8,7m/s^2*1s=8,7m/s.
c) Skal lige have fat i min bog. For kan ikke huske den her.. Håber der er nogle klog hoveder der kan assistere..
Svar #2
01. oktober 2007 af KristofferFage (Slettet)
Glem hvad jeg sagde i b'eren. Har rodet helt rundt i det. Sorry
Svar #4
02. oktober 2007 af mathon
a)
k = 8,7/5,8 = 1,5
a(t) = - k*t + 8,7
a(t) = - 1,5*t + 8,7
b)
v =
5,8
S a(t)dt =
0
5,8
S (-1,5*t+8,7)dt = -0,75*5,8^2+8,7*5,8 - (-0,75*0^2+8,7*0) =
-0,75*5,8^2+8,7*5,8 = 25,23
v(5,8s) = 25,23m/s
c)
v = S (-1,5*t+8,7)dt = -0,75t^2 + 8,7t + vo, hvor vo = 0
s =
5,8
S v(t)dt =
0
5,8
S (-0,75t^2 + 8,7t)dt = -0,25*5,8^3+4,35*5,8^2 - (-0,25*0^3+4,35*0^2) =
0
-0,25*5,8^3+4,35*5,8^2 = 97,556
delta_s(5,8s) = 97,556 m
k = 8,7/5,8 = 1,5
a(t) = - k*t + 8,7
a(t) = - 1,5*t + 8,7
b)
v =
5,8
S a(t)dt =
0
5,8
S (-1,5*t+8,7)dt = -0,75*5,8^2+8,7*5,8 - (-0,75*0^2+8,7*0) =
-0,75*5,8^2+8,7*5,8 = 25,23
v(5,8s) = 25,23m/s
c)
v = S (-1,5*t+8,7)dt = -0,75t^2 + 8,7t + vo, hvor vo = 0
s =
5,8
S v(t)dt =
0
5,8
S (-0,75t^2 + 8,7t)dt = -0,25*5,8^3+4,35*5,8^2 - (-0,25*0^3+4,35*0^2) =
0
-0,25*5,8^3+4,35*5,8^2 = 97,556
delta_s(5,8s) = 97,556 m
Skriv et svar til: Acceleration & hastighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
